Βανδαλισμοί χωρίς όριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Βανδαλισμοί χωρίς όριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο | tovima.gr

Στην περίπτωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σόκαρε πραγματικά το ότι οι κουκουλουφόροι χωρίς λογική ή σχέδιο, έφτασαν στο σημείο να γράφουν συνθήματα και να πετάνε τους υπολογιστές κάτω και να τους σπάνε. Βία χωρίς όριο. Ολα καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά. Οι υπάλληλοι της Πρυτανείας σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν την επιδρομή και τις καταστροφές που δεν διήρκεσαν περισσότερο από δέκα λεπτά, φοβούμενοι και για τη δική τους σωματική ακεραιότητα.

Ο αντιπρύτανης του ΟΠΑ κ. Κωνσταντίνος Δράκος δηλώνει στο «Βήμα» ότι το πανεπιστήμιο δεν πτοείται. «Πρόκειται για βίαιες, έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι οποίες τραυματίζουν και υπονομεύουν το πανεπιστήμιο» λέει. «Η κοινότητά μας και οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουμε όμως με σθένος και προσήλωση την ακαδημαϊκή και κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος και την προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας του. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου» αναφέρει.     

Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής από την πλευρά του δηλώνει ότι «αυτοί που οφείλουν να είναι σε εγρήγορση δεν είναι μόνο οι πρυτάνεις και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά κυρίως αυτοί που έχουν θεσμικό καθήκον να προστατεύουν την ασφάλεια των ανθρώπων και τη δημόσια περιουσία».

Λίγους μήνες νωρίτερα το Ιδρυμα είχε «απελευθερωθεί» με θεαματικές επεμβάσεις των αστυνομικών αρχών από τους μικροπωλητές, ενώ άδειασε και το στέκι αναρχικών που λειτουργούσε στο υπόγειό του. Στις επιχειρήσεις αυτές, συνέλαβαν υπόπτους οι οποίοι διακινούσαν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Οι επιθέσεις σε ΑΕΙ και στο παρελθόν ήταν ατελείωτες. Την άνοιξη κουκουλοφόροι διέλυσαν τα γραφεία φοιτητικής οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μερικούς μήνες νωρίτερα επιτέθηκαν και σε καθηγήτρια του Παντείου, επειδή διαφώνησαν με το επιστημονικό έργο και τις παραδόσεις της. Τον Οκτώβριο που πέρασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk