• Αναζήτηση
στη μπούκα

Τρίγωνα σε άσπρο-μαύρο

Τρεις και τρεις…
nnn
Δύο ανδρικά τρίγωνα στο θέατρο.
nnn
Ξεκινώντας από τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ όπου τρεις άνδρες παίζουν τις γυναίκες. Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου συντελείται μια θεατρική πράξη υψηλών προδιαγραφών και ουσιαστικής τέχνης.
nnn
Ο Αργύρης Ξάφης και ο Δημήτρης Ημελλος (στη φωτογραφία) μοιράζονται τους ρόλους της Κλερ και της Σολάνζ, δίνοντας στο θεατρικό έργο τη βαθιά του υπόσταση.
nnn
Με την έννοια του φύλου να περνά σε δεύτερη μοίρα, οι δύο ηθοποιοί δικαιώνουν τον ίδιο τον γάλλο συγγραφέα που ήθελε τους ρόλους να παίζονται από (νεαρούς) άνδρες.
nnn
Ανάμεσά τους η Κυρία του Κώστα Μπερικόπουλου συμπληρώνει το τρίγωνο, με τη δυναμική της παρουσία και την ενδιαφέρουσα όψη της.
nnn
Από τη σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις που τον δικαιώνουν, μια που δική του ήταν η ιδέα να παιχτούν οι «Δούλες» από τους Ξάφη – Ημελλο. Μια «ανάγνωση» που (πιθανόν) να άρεσε και στον ίδιο τον Ζενέ.
nnn
Ενα άλλο τρίγωνο, διαφορετικό, σχηματίζεται στο υπόγειο του Μικρού Παλλάς: Θοδωρής Αθερίδης, Αλκις Κούρκουλος και Γιώργος Πυρπασόπουλος αποτελούν τις τρεις «πλευρές» ενός ορθογωνίου στο «ART» της Γιασμίνα Ρεζά.
nnn
Με τη χορταστική μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Αθερίδη, επαναφέρει ένα διαχρονικό έργο, με τρόπο απλό, έξυπνο, λιτό και λευκό…
nnn
Ερχεται ο «Ορφανός του Τζάο»: Μια παράσταση, αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στα Εθνικά Θέατρα Ελλάδας και Κίνας, με στοιχεία Ανατολής και Δύσης.
nnn
Γραμμένο τον 13ο αιώνα, έχει χαρακτηριστεί «Αμλετ» της κινεζικής λογοτεχνίας και αποτελεί το πρώτο δράμα της Κίνας – αποδίδεται στον Ζι Ζουν Ζιανγκ. Από την προσεχή Κυριακή και ως τις 2 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή, στο κτίριο Τσίλλερ. Η γνωριμία με έναν ολόκληρο κόσμο…
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk