• Αναζήτηση
 • στη μπούκα: Θέατρο υψηλών ταχυτήτων….

  Κι ας ήταν τρένο, πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά τα κατάφερε και τώρα πάει με τα χίλια. «Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» της Αγκαθα Κρίστι που επέλεξε να ανεβάσει εφέτος η Κάτια Δανδουλάκη (στη φωτογραφία από τον ρόλο) σημείωσε ένα σερί αντικαταστάσεων μέχρι να φτάσει στον… σταθμό του.

  Τώρα όμως που ξεκίνησε τη θεατρική του διαδρομή στο θέατρο που φέρει το όνομά της, όλα μπήκαν στη θέση τους και το κοινό απολαμβάνει μια καλοκουρδισμένη παράσταση αστυνομικής πλοκής.

  Ενα παραμύθι για μεγάλους, και όχι μόνον. Μια παράσταση που δικαιολογεί την επιτυχία της, μια επιτυχία που μεταφράζεται σε γεμάτη αίθουσα 1.500 θέσεων.

  «Οι μάγισσες της Σμύρνης» στο Παλλάς, με την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή στη σκηνοθεσία, μετέτρεψε το μυθιστόρημα της Μάρας Μεϊμαρίδη σε μια ρέουσα και καλοφτιαγμένη παράσταση, που παρασύρει τον θεατή σε μια ιστορία που ίσως και να ήθελε να ήταν δική του.

  Με ειδική ανακοίνωση το Εθνικό Θέατρο ενημερώνει ότι τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα, Βασίλη» εξαντλήθηκαν ως τις 3 Φεβρουαρίου 2019 που θα παίζεται το έργο στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

  Ετσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν η σκηνοθετική ματιά είναι φρέσκια, το υλικό αντέχει.

  Ετοιμάζεται για το καλοκαίρι το Φεστιβάλ της Καβάλας που εφέτος είναι αφιερωμένο στην «Οδύσσεια» με τον υπότιτλο «Η τέχνη της επιβίωσης», μια νύξη στον αιώνιο ήρωα της καρτερίας, Οδυσσέα.

  Ο Θοδωρής Γκόνης που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση φαίνεται πως στρέφεται σε μια παράσταση με πολλή μουσική και τραγούδια, βασισμένη στις ραψωδίες του Ομήρου, σε μια παράσταση με τραγουδιστές και κωμικούς ηθοποιούς. Από τις αρχές Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου.

   

   

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk