• Αναζήτηση
 • Θα κατασκευάζει Tesla στην Κίνα ο Ελον Μασκ

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Tesla CEO Elon Musk and Shanghai's Mayor Ying Yong attend the Tesla Shanghai Gigafactory groundbreaking ceremony in Shanghai, China January 7, 2019. REUTERS/Aly Song (File: 2019-01-07T082836Z_641808087_RC1C36FC1B10_RTRMADP_3_TESLA-CHINA-ELECTRIC.JPG )

  Ενα γιγαντιαίο εργοστάσιο της Tesla για την κατασκευή των ηλεκτροκίνητων Model 3 και Tesla Y συμφώνησε να ανεγείρει στη Σανγκάη ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ. Είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής που θα αποκτήσει εκτός αμερικανικής επικράτειας η αυτοκινητοβιομηχανία του πρωτοπόρου επιχειρηματία και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η παραγωγή του οικογενειακού Model 3 θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

  Η απόφαση του Μασκ να μπει δυναμικά στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο συνδέεται με την πολιτική δασμών του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που έχει βάλει στο στόχαστρο κυρίως την ξένη αυτοκινητοβιομηχανία. Ηδη η Tesla αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό στην Κίνα από τους εγχώριους κατασκευαστές. Και με την επί τόπου παραγωγή των αυτοκινήτων της η εταιρεία του Μασκ θα αποφύγει την επιβάρυνσή της με τους δασμούς που επιβάλλει ως αντίμετρα το Πεκίνο στους αμερικανούς κατασκευαστές. Το κόστος του «γιγαντο-εργοστασίου», όπως ο ίδιος ο Μασκ το χαρακτήρισε, ίσως φθάσει τα 5 δισ. δολάρια.

   

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk