Τεχνολογικός πολιτισμός

Η hi-tech υπόσταση του νέου Q3 αμφισβητεί τα δεδομένα, προτάσσοντας την πληθώρα των εκδόσεών του

Διατηρώντας την premium κεντρική ιδέα ενισχυμένη από νέα χαρακτηριστικά, η δεύτερη γενιά του Q3 θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης της Audi στην Ελλάδα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, προβάλλοντας τη σπορτίφ αισθητική της.
Την ίδια σπορ προοπτική υπηρετεί και το οριακά μειωμένο ύψος του αμαξώματος, με αυξημένο κατά 9,7 εκατοστά μήκος, στα 4,485 μέτρα. Η σημαντικότερη, ωστόσο, βελτίωση αφορά την επιμήκυνση του μεταξονίου κατά 7,7 εκατοστά, που εξασφαλίζει περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και χώρο αποσκευών 530-675 λίτρων.
Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγέθη προκύπτει από τη δυνατότητα μετατόπισης του συρόμενου πίσω καθίσματος κατά 15 εκατοστά. Παράλληλα, το ύψος φόρτωσης του χώρου αποσκευών μεταβάλλεται σε τρία επίπεδα, ενώ η πόρτα του ανοίγει/κλείνει με τηλεχειρισμό ή με την οριζόντια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.
Ενα από τα ισχυρότερα στοιχεία του νέου Q3 είναι η απτή ποιότητα κατασκευής στον θάλαμο επιβατών, η εικόνα του οποίου έχει ενισχυθεί από την ψηφιακή προσέγγιση που επέβαλαν τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας στον πίνακα οργάνων. Πέρα από τις δυνατότητες επιλογής μεγεθών για τις οθόνες, στην έκδοση με το στάνταρ MMI ηχοσύστημα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες. Το MMI radio plus περιλαμβάνει οθόνη αφής 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού η διάστασή της αυξάνεται στις 10,1 ίντσες. Το Q3 παρέχει τις δημοφιλέστερες λύσεις συνδεσιμότητας, ενώ η πλοήγηση αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.
Εκτός από τα τυπικά στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Q3 διαθέτει, στον βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό του, συστήματα όπως το ενεργητικό cruise control που ενσωματώνει λειτουργίες ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist). Διατίθενται ακόμα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) και άλλα, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού του μοντέλου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk