• Αναζήτηση
 • Τα βρήκαν Ρώμη – Βρυξέλλες με… διπλή kolotoumba

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια μικρή kolotumba της λαϊκιστικής συγκυβέρνησης Πέντε Αστέρων και Λέγκας αποδείχθηκε τελικά αρκετή προκειμένου να δεχθούν οι Βρυξέλλες τον ιταλικό προϋπολογισμό και να αποφευχθούν η μετωπική σύγκρουση και η επιβολή κυρώσεων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε αρχικά έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, η Κομισιόν απέρριψε δύο φορές τις συμβιβαστικές προτάσεις του υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία και εν τέλει οι δύο πλευρές συμφώνησαν να περιοριστεί το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα στο 2,04%. Η Κομισιόν αρχικά δεχόταν αύξηση του ελλείμματος στο 1,3% από 0,8% που είχε υποσχεθεί για το 2019 η προηγούμενη κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. Μπροστά στην προοπτική θριάμβου του αντιευρωπαϊκού τόξου στις ευρωεκλογές του Μαΐου και με τους πονοκεφάλους και τις αβεβαιότητες του Brexit να κλιμακώνονται, οι Βρυξέλλες έκαναν κι αυτές την kolotumba τους και δέχθηκαν τις μικρές υπαναχωρήσεις του διδύμου Σαλβίνι – Ντι Μάιο.

  Σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian», οι συγκυβερνώντες δεν θα απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, αφού θα τηρήσουν τις δύο βασικές υποσχέσεις τους, να υιοθετήσουν έναν ενιαίο βασικό μισθό και να… μειώσουν την ηλικία συνταξιοδότησης. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο τριμήνου (2,79%) την Τετάρτη που ανακοινώθηκε η συμφωνία. Την Πέμπτη εμφάνισε τάσεις αυξητικές, αλλά απέχει παρασάγγας από το 3,80% στο οποίο είχε εκτιναχθεί τον Νοέμβριο.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk