Τα βήματα για να αρχίσουν οι εργασίες εντός του 2021

Τα βήματα για να αρχίσουν οι εργασίες εντός του 2021 | tovima.gr

Το πρότζεκτ, αρχικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αν και ξεκίνησε πριν έναν χρόνο ουσιαστικά από το μηδέν, τρέχει με ασυνήθιστους για τα ελληνικά δεδομένα ρυθμούς. Στους μήνες που πέρασαν, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου το ακίνητο να περάσει ιδιοκτησιακά από τον ΕΟΦ στο Ελληνικό Δημόσιο υπό τη διαχείριση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και να αποχαρακτηριστεί από χώρος ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Ακολούθησε, τον Απρίλιο, η έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ. Ακόμη, έγινε ένας μεγάλος κύκλος γραφειοκρατικών διαδικασιών και εξασφαλίστηκαν μια σειρά ζητήματα χωροταξικά και πολεοδομικά, προκειμένου το έργο να είναι ώριμο για δημοπράτηση.  

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να κλείσουν οι εναπομείνασες εκκρεμότητες, ώστε να ξεκινήσει από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας η φάση της προεπιλογής υποψηφίων για το έργο της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής και τεχνικής διαχείρισης της Πολιτείας Καινοτομίας. Εκτιμάται ότι η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου που ακολουθεί θα χρειαστεί ένα οκτάμηνο περίπου οδηγώντας στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού στο τρίτο τρίμηνο του 2021, που θα δώσει το έναυσμα της κατασκευής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk