Εχουν συνδεθεί με τη φίνα γαλλική pâtisserie. Τα τελευταία χρόνια όμως κατακτούν την παγκόσμια ζαχαροπλαστική. Τα μακαρόν, πλέον σε εκατοντάδες ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς, πάντα πολύχρωμα, συνήθως πωλούνται μέσα σε κομψά κουτάκια, σαν μικρά βρώσιμα κοσμήματα ή έργα τέχνης, ως μία ιδανική πρόταση δώρου. Η ιστορία τους χάνεται στο βάθος των αιώνων και την πατρότητά τους φαίνεται να διεκδικούν Ιταλοί αλλά και Γάλλοι. Σύμφωνα με τους πρώτους, η αρχή του νήματος φαίνεται να βρίσκεται στα βενετσιάνικα μοναστήρια ήδη από τον 8ο αιώνα μ.Χ. Για να περάσουν στη Γαλλία αφορμή στάθηκε ένας γάμος. Ετσι, όταν το σωτήριον έτος 1533 μ.Χ. η Αικατερίνη των Μεδίκων ήρθε εις γάμου κοινωνίαν με τον βασιλιά Ερρίκο Β΄ της Γαλλίας, τα μετέφερε μαζί της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Larousse Gastronomique, τα μακαρόν γεννήθηκαν το 1791, σε ένα μοναστήρι κοντά στο Κορμερί της Γαλλίας. Γνώρισαν όμως τη μεγάλη δόξα τους έναν χρόνο αργότερα, το 1792. Δύο μοναχές που αναζητούσαν άσυλο στο Νανσί στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, τα παρασκεύαζαν και τα πωλούσαν με σκοπό να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η γαστρονομική ιστορία τις κατέγραψε ως «Αδελφές Μακαρόν».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω