Τα επόμενα βήματα και οι νέες εφαρμογές

Τα επόμενα βήματα και οι νέες εφαρμογές | tovima.gr

Στα επόμενα άμεσα βήματα περιλαμβάνονται οι ιατρικές ψηφιακές βεβαιώσεις, οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες τόσο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όσο και μέσω της εφαρμογής, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και την απλοποίηση διαδικασιών, όπως η εγγραφή σε χώρους άθλησης και συλλόγους. Ενώ θα ακολουθήσουν λειτουργίες, όπως οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι ακτινολογικοί έλεγχοι κάθε πολίτη, που επίσης θα «φορτώνονται» στην εφαρμογή.

Ετσι, σταδιακά θα συντίθεται το παζλ του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας ο οποίος και θα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα υγείας του πολίτη από κάθε δυνατή πηγή. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει βάλει στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Ο ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος του πολίτη θα δίνει συνοπτικά το ιστορικό υγείας του, περιλαμβάνοντας έγγραφα όπως εξιτήρια νοσοκομείων, αποτελέσματα εργαστηριακών και ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και αναλυτικά δεδομένα περιστατικών υγείας (έγγραφα, πορίσματα, ιατρικές εικόνες).

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα έχει συμπεριληφθεί μάλιστα και στις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος Υγείας, στο οποίο κατευθύνονται πόροι ύψους 278 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει ακόμα τη βελτίωση της ψηφιακής ετοιμότητας των νοσοκομείων με έμφαση στην ανάπτυξη κλινικών πληροφοριακών συστημάτων και την τροφοδότηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού́ για τη διαχείριση του καρκίνου και την ενίσχυση δράσεων τηλεϊατρικής.

Σύντομα επίσης οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, ενώ προβλέπεται οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων με βάση την ηλικία και το φύλο τους. Επίσης, από την ψυχική υγεία και τις δερματολογικές παθήσεις, θα ξεκινήσει η επέκταση της παροχής εξ αποστάσεων συμβουλών από γιατρούς. Η τηλεσυμβουλευτική είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk