• Αναζήτηση
 • Τα διαρκή εγκλήματα κατά της οικονομίας

  Τα διαρκή εγκλήματα κατά της οικονομίας | tovima.gr
  Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή του ΠαΣοΚ από το 2004, στις πυκνές εμφανίσεις του στην TV ή την εβδομαδιαία αρθρογραφία του θα διαπιστώσει ότι οι παρατηρήσεις του είναι καίριες.
  Στην τελευταία εμφάνισή του κατήγγειλε ότι «η διαφθορά στις Πολεοδομίες είναι ανεξέλεγκτη» με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υιοθέτησε και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θέτει σε εφαρμογή την πλατφόρμα για Ηλεκτρονική Εκδοση Οικοδομικών Αδειών (e-Αδειες).
  Είναι γεγονός ότι το εκσυγχρονιστικό αυτό σχέδιο νομοθετήθηκε πριν από πέντε χρόνια με τον Ν. 4178/2013 και η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2015.
  Οσο σωστές είναι οι επισημάνσεις του κ. Μανιάτη ότι η ηλεκτρονική έκδοση αδειών ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και του ίδιου και ότι η σημερινή κυβέρνηση καθυστέρησε να τη θέσει σε εφαρμογή, δεν παύει να είναι θλιβερό το γεγονός μιας βλακώδους αντιπολιτευτικής διάθεσης για ένα έργο που είχε ανάγκη ο τόπος και η οικονομία δεκαετίες ολόκληρες και επιτέλους τώρα ξεκινά.
  Με αφορμή όμως αυτό το γεγονός έρχεται στον νου ένα ακόμη πιο καυτό ζήτημα, μια μεταρρύθμιση που αν κάποτε τελειώσει μπορεί να απαλλάξει τους Ελληνες από τη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία, τα δικαστήρια και να δώσει ώθηση στην οικονομία.
  Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, που όπως πολύ καλά θα θυμάται ο κ. Μανιάτης ξεκίνησε την εποχή του Κώστα Λαλιώτη και σταμάτησε όταν εξαντλήθηκαν ή χάθηκαν τα ευρωπαϊκά λεφτά και επανήλθε ως «μνημονιακή υποχρέωση της χώρας».
  Η διαφορά είναι ότι το τεράστιο αυτό έργο, που χρηματοδοτείται πλέον από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων σε όλη τη χώρα και συμπληρωματικά από τα ευρωπαϊκά ταμεία, προχωρεί με βήμα σημειωτόν και για να ξεκολλήσει δεν αρκεί η πολιτική βούληση αλλά χρειάζεται η συνεργασία των περιφερειών, των δήμων και του τεχνικού κόσμου της χώρας.
  Και για αυτή την εξέλιξη ευθύνονται όλοι, και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και το ΠαΣοΚ καθώς το έγκλημα του Κτηματολογίου όπως και η διαφθορά στις Πολεοδομίες είναι διαρκή εγκλήματα κατά της οικονομίας.
  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk