Τα απαραίτητα για την AI

Τα απαραίτητα για την AI | tovima.gr

Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence ή ΑΙ): Είναι η τεχνολογία που επιτρέπει σε μια μηχανή να (προσπαθεί να) μιμηθεί κάποιες από τις ανθρώπινες συμπεριφορές, κυρίως τις σχετικές με τη νόηση.

Μηχανική μάθηση: Είναι ένα υποσύνολο της τεχνητής νοημοσύνης, άρα πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει σε μια μηχανή να μαθαίνει με αυτόματο τρόπο από παλαιότερα δεδομένα, χωρίς να έχει γραφτεί πρόγραμμα για το πώς θα επεξεργάζεται κάθε μεμονωμένο δεδομένο. Ο σκοπός είναι να «εκπαιδευτεί» το μηχάνημα να συμπεριφέρεται υποτυπωδώς όπως ένας άνθρωπος που αφού απέκτησε κάποια γνώση, προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα.

Βαθιά μάθηση: Είναι υποσύνολο της μηχανικής μάθησης και επιτυγχάνεται με τη βοήθεια κυκλωμάτων που μπορούν να μαθαίνουν χωρίς επίβλεψη από τον άνθρωπο, με τη βοήθεια δεδομένων που όμως και αυτά δεν έχουν αποκτήσει πρώτα ειδική δομή για να τα χειρίζεται και ένα όχι εξειδικευμένο υπολογιστικό πρόγραμμα.

Νευρωνικά Δίκτυα: Τα μαθηματικά μοντέλα των τεχνητών νευρωνικών δικτύων, σε πλήρη αντιστοιχία με τα βιολογικά, αποτελούνται από έναν αριθμό απλών και με υψηλό βαθμό εσωτερικής διασύνδεσης επεξεργαστικών μονάδων, οργανωμένων σε στρώματα.

Βαθύ Νευρωνικό Δίκτυο: Είναι ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο με πολλά στρώματα επεξεργασίας των δεδομένων ανάμεσα στην είσοδο και στην έξοδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk