• Αναζήτηση
 • Στροφή στα «μεσαίας αξίας» deals κάνει η Goldman Sachs

  FILE PHOTO: David M. Solomon, President and Co-Chief Operating Officer of Goldman Sachs, speaks during the Milken Institute Global Conference in Beverly Hills, California, U.S., May 1, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo (File: 2018-07-16T135904Z_876399502_RC140E99C810_RTRMADP_3_GOLDMAN-SACHS-CEO.JPG )
  Νέα τραπεζική «φιλοσοφία» και νέες στοχεύσεις φέρνει ο νέος ισχυρός άνδρας της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον. Ο γνωστός και ως «ντιτζέι» D-Sol προσανατολίζει την κορυφαία επενδυτική τράπεζα της Wall Street στη διεκπεραίωση συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αυτό φάνηκε, όπως σημειώνει το Reuters, από τη συνάντηση που διοργάνωσε η τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο, έναν μήνα μετά την ανακοίνωση των νέων ρόλων που σταδιακά (αλλά σύντομα) θα αναλάμβανε ο Σόλομον. Διότι τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι ο ηλικίας 56 ετών τραπεζίτης και διάσημος dj θα διαδεχθεί τον πληθωρικό Λόιντ Μπλακφέιν την 1η Οκτωβρίου ως διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs και την 1η Ιανουαρίου 2019 (και) ως πρόεδρος της τράπεζας. Τον περασμένο Ιούλιο η «τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο» (κατά τον συγγραφέα Μαρκ Ρος) διοργάνωσε δείπνο σε μεγαλοστελέχη περίπου 20 εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων στο εστιατόριο «Legacy Records» του Μανχάταν.
  Τίποτε το ασυνήθιστο, πλην του γεγονότος ότι τα στελέχη που προσκλήθηκαν δεν εκπροσωπούσαν κορυφαίες (σε τζίρο) εταιρείες του κλάδου. Δεν προσκλήθηκε, φέρ’ ειπείν, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Blackstone Στίβεν Σβάρτσμαν, ούτε οι συνδιευθύνοντες της KKR&Co Χένρι Κράβις και Τζορτζ Ρόμπερτς. Στο τραπέζι με την υψηλή ηγεσία της Goldman παρακάθησαν μάνατζερ από επενδυτικές εταιρείες όπως η HIG Capital, η Olympus Partners και η Charlesbank Capital Partners, που μεσολαβούν σε μεταβιβάσεις εταιρειών και συγχωνεύσεις της «μέσης αγοράς», όπως λέγονται. «Μεγέθους» 500 εκατ. έως 3 δισ. δολαρίων, μακράν μικρότερης αξίας δηλαδή συγκριτικά με τα «mega-deals» με τα οποία ο κλάδος επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs έχτισε την απαράμιλλη αίγλη και ισχύ του.
  Ο συνδιευθύνων το επενδυτικό σκέλος της Goldman Γκρεγκ Λέμκαου και η υπεύθυνη της ομάδας κάλυψης των οικονομικών χορηγών Αλισον Μας διαβίβασαν στους συνδαιτυμόνες τους το μήνυμα ότι η τράπεζα ενδιαφέρεται πλέον στην παροχή συμβουλών και σε σχετικά μικρά «deals». «Η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η υπ’ αριθμόν 1 τράπεζα σε ό,τι αφορά το ύψος των προμηθειών από εξαγορές και συγχωνεύσεις αναζητεί έσοδα από κάθε νέα πηγή προκειμένου να πετύχει τον στόχο που έθεσε την περασμένη χρονιά, να αυξήσει τα έσοδά της στα 5 δισ. δολάρια το έτος 2020» γράφει ο Τζόσουα Φράνκλιν στο Reuters. Εξάλλου, «ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον επιδιώκει να ελαττώσει την εξάρτηση της τράπεζας από τις ευμετάβλητες αποδόσεις των συναλλαγών στις αγορές, επεκτείνοντας τον ήδη ισχυρό τομέα της επενδυτικής τραπεζικής σε κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της».
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk