Στο Βιετνάμ η Formula 1 από το 2020

Ενα ακόμα Grand Prix στην Ασία, μετά τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ιαπωνία, προστίθεται από την άνοιξη του 2020 στο πρόγραμμα της F1. Ο αγώνας θα διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, σε μια μεικτή διαδρομή μήκους 5.533 μέτρων η οποία περιλαμβάνει δημόσιους δρόμους αλλά και ειδικά κατασκευασμένα για την περίσταση σημεία στα οποία θα βρίσκονται και τα πιτ. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του αυτό το «σιρκουί δρόμου» θα διαθέτει αρκετές ευκαιρίες για προσπεράσματα, ενώ η χάραξη πολλών στροφών του προσομοιάζει σε εκείνη στροφών από τις πίστες του Νίρμπουργκρινγκ, του Μονακό, της Σουζούκα και της Σεπάνγκ.
Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης καλύπτεται από ιδιωτικές επενδύσεις τις οποίες προσέλκυσε το εγγυημένο πολυετές συμβόλαιο που εξασφάλισαν οι διοργανωτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο καινούργιο Grand Prix στο πρόγραμμα του θεσμού μετά την ανάληψη της ευθύνης προβολής του σπορ από τη Liberty Media, στη μετά Μπέρνι Εκλεστόουν εποχή.
Από την πλευρά τους οι oμάδες της F1 δεν είχαν αντιρρήσεις για την ένταξη του Βιετνάμ – μιας αγοράς με πληθυσμό 95 εκατ. ανθρώπων – στο πρόγραμμα, περιμένουν ωστόσο να δουν ποιο από τα υπάρχοντα Grand Prix πρόκειται να εξαιρεθεί από αυτό, καθώς με την προοπτική διενέργειας αγώνα και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ το ημερολόγιο της F1, που το 2018 περιελάμβανε 21 αγώνες, γίνεται εξαιρετικά πυκνό με νέα ταξίδια εκτός Ευρώπης, τα οποία αυξάνουν τα κόστη αλλά κυρίως την κόπωση του προσωπικού τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk