Σημάδια ανάκαμψης των επιτοκίων με πρωτοστάτη το δολάριο

Σημάδια ανάκαμψης των επιτοκίων με πρωτοστάτη το δολάριο | tovima.gr

Τα τελευταία χρόνια ζούμε σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων ως αποτέλεσμα της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Βλέπουμε, όμως, τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των επιτοκίων με πρωτοστάτη το αμερικανικό νόμισμα. Οι συντηρητικοί επενδυτές αυτό που κατά κύριο λόγο αποζητούν είναι σταθερή απόδοση ή χαμηλή μεταβλητότητα στην αξία των επενδύσεών τους.

Στη HSBC πιστεύουμε ότι κάθε επενδυτής έχει ξεχωριστές ανάγκες και πριν τους γνωρίσουμε δεν τους κατηγοριοποιούμε σε συντηρητικούς ή επιθετικούς. Μέσα από την υπηρεσία του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού του ομίλου εξειδικευμένοι σύμβουλοι βοηθούν τους πελάτες να καταλάβουν ποιες είναι οι ανάγκες τους, ποιο είναι το επενδυτικό τους προφίλ και τι είναι σημαντικό για αυτούς στην παρούσα φάση της ζωής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν κάνουμε οποιαδήποτε πρόταση σε κάποιον επενδυτή, είτε αυτός είναι συντηρητικός είτε περισσότερο επιθετικός, λαμβάνουμε υπ’ όψιν διάφορους παράγοντες, όπως το επενδυτικό προφίλ, τον χρονικό ορίζοντά του, αλλά και τον βασικό λόγο για τον οποίο προβαίνει στη συγκεκριμένη επένδυση.

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, επίσης, αμοιβαία κεφάλαια από επτά διεθνείς επενδυτικούς οίκους, τα οποία έχουν διαφορετική επενδυτική φιλοσοφία, με κάποια να επενδύουν σε ομολογίες, είτε κρατικές είτε εταιρικές, ενώ άλλα επενδύουν στις μετοχικές αγορές, είτε με γεωγραφική διασπορά είτε με κλαδική κατανομή. Η επιλογή των αμοιβαίων κεφαλαίων μπορεί να γίνει είτε μέσα στο κατάστημα, είτε μέσα από το Internet Banking της HSBC ανά πάσα στιγμή και σε όποια ημέρα ή ώρα επιθυμεί ο πελάτης.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα το περιβάλλον για τις αποδόσεις των ομολόγων δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, υπάρχουν λύσεις που ταιριάζουν σε μερίδα επενδυτών. Ετσι δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν ομόλογα, είτε κρατικά είτε εταιρικά.

Για τους επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν όμως μια καταθετική λύση, υπάρχουν διάφορες επιλογές μέσα από προθεσμιακές καταθέσεις. Την τρέχουσα στιγμή, για παράδειγμα, προσφέρουμε σε νέους και υφιστάμενους πελάτες προνομιακά επιτόκια που φτάνουν, υπό προϋποθέσεις, το 3% στην προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια ΗΠΑ. Oι πελάτες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διάρκεια της κατάθεσής τους (6μηνη, 9μηνη και 12μηνη) με εγγυημένο κεφάλαιο κατά τη λήξη της προθεσμίας.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι ο κάθε επενδυτής ή καταθέτης έχει τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις και προτεραιότητες. Κατά συνέπεια, οι λύσεις που θα επιλέξει θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο προφίλ του και στις ανάγκες του.

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς είναι επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk