ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ: Σύνδεση μέλους
Δύο αιτήσεις την ημέρα
Θυμάστε το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από τους Κινέζους μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών όπου είχε εμπλακεί ως μεσίτης και πωλητής ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, ο οποίος ακόμη να ξεμπλέξει με την έρευνα που γίνεται; Ü Εκτοτε, με εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος απαγορεύτηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών, αλλά συνεχίζονται οι αγορές με τραπεζικά εμβάσματα από το εξωτερικό, δίγραμμες επιταγές, ακόμη και ρευστό. Ü Μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα κι από αυτό είναι ότι οι υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν τα στοιχεία των υποψήφιων αγοραστών και να δίνουν άδειες παραμονής στους ξένους που αγοράζουν σπίτι ή επενδύουν στην Ελλάδα κινούνται με ρυθμό δύο αιτήσεων την ημέρα! Ü Και το ερώτημα τελικά που τίθεται απ’ αυτούς που γνωρίζουν είναι: Ποιος υπονομεύει την Golden Visa; Αυτοί που ψήφισαν το μέτρο προσέλκυσης κεφαλαίων ή αυτοί που καλούνται να το υλοποιήσουν;
Πιο σεμνά…
Ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατηγορεί τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου ότι «πειράζει» το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων για να φαίνονται λιγότερες οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ü Στην αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος κατηγόρησε για «εθισμένο ψεύτη» τον κ. Βρούτση δηλώνοντας τα εξής: Ü «Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Για καθεμία από τις περιπτώσεις αυτές ο ασφαλισμένος ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αίτησής του». Ü Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι όταν μιλάμε για ανθρώπους που περιμένουν τη σύνταξή τους, λίγη προσοχή και «σεμνότητα» και από τους δύο πολιτικούς δεν βλάπτει…
Το τερμάτισαν….
Το γεγονός ότι οι σχέσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) είναι στο «κόκκινο» είναι γνωστό. Οπως γνωστά είναι και τα επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο για να ματαιωθεί το συνέδριο της τριτοβάθμιας οργάνωσης. Ü Το «εμφυλιοπολεμικό κλίμα» που επικράτησε στη Ρόδο περιγράφεται με ιδιαίτερο τρόπο από το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ που αναφέρεται στη «μεταμεσονύχτια είσοδο» των μελών του στο ξενοδοχείο όπου θα γίνονταν οι εργασίες του συνεδρίου. Ü «Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ» κατέλαβαν τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου που «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είχε μετατρέψει σε σφραγισμένο φρούριο»… Ü Δηλαδή κάτι σαν την… κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων.
Μπόνους με… χρώμα
To 7% των κερδών της χρήσης του 2018 θα μοιράσει στο προσωπικό η ελληνική εταιρεία παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων Vivechrom, που από το 1994 ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Akzonobel. Eίναι μια πρακτική που ακολουθεί διαχρονικά η εταιρεία, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή των περίπου 200 εργαζομένων της στην ανάπτυξη των μεγεθών της. Πέρυσι τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στα 61 εκατ. ευρώ. Ü Ο τουρισμός, οι ανακαινίσεις λόγω Airbnb και οι εξαγωγές ενίσχυσαν τα μεγέθη της εταιρείας, αλλά ακόμη ο τζίρος των ετών προ της κρίσης (π.χ. 78 εκατ. το 2008) δεν έχει επιτευχθεί. Ο όμιλος της Akzonobel στην Ελλάδα, εκτός από τη Vivechrom, δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά χρώματα με το brand International, στα χρώματα αυτοκινήτου με τη Sikkens και στις πούδρες βαφής για μεταλλικές κατασκευές με την Interpon. Συνολικά ο τζίρος του ομίλου Akzonobel στην Ελλάδα ξεπέρασε το 2018 τα 100 εκατ. ευρώ.

