Aισιοδοξία αλλά και plan B

Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αισιοδοξία επικρατεί στην Attica Bank για την επιτυχία του εγχειρήματος κεφαλαιακής ενίσχυσης και επιστροφής σε βιώσιμη τροχιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης (σκίτσο) βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις με την Ellington Management Group, με στόχο σύντομα να κλείσει το deal για την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων «Ωμέγα», με την οποία εκτιμάται πως θα καθαρίσει πλήρως ο ισολογισμός της. Πάντως, σε κάθε περίπτωση υπάρχει plan B εάν δεν βρεθούν τα ζητούμενα κεφάλαια από στρατηγικό επενδυτή. Οι καταθέτες της Attica Bank είναι απολύτως διασφαλισμένοι. Στο εναλλακτικό σενάριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία διάσπασης της μη συστημικής τράπεζας σε καλή και κακή και την απορρόφηση της πρώτης από άλλον όμιλο.
Κινητικότητα
στην Ελλάκτωρ
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Ελλάκτωρ ανέλαβε ο Θύμιος Μπουλούτας. Ο νυν CEO Aρης Ξενόφος θα ασκεί καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου αν και πληροφορίες τον έφεραν να συνεργάζεται με το Fund EOS του Απόστολου Ταμβακάκη. Αλλαγές θα υπάρξουν και στην οικονομική διεύθυνση, αφού η συνεργασία με τον Γιώργο Πουλόπουλο θα σταματήσει. Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της αύξησης κεφαλαίου, περί τον Ιούλιο, οι Ολλανδοί θα έχουν αγοράσει το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα και το ποσοστό του εφοπλιστή Διαμαντίδη και θα ασκήσουν δικαιώματα για το 30% της αύξησης. Επίσης θα αυξήσουν το ΔΣ από 5 σε 11 άτομα και μάλλον θα ικανοποιήσουν το αίτημα της «αντιπολίτευσης» των κ.κ. Μπάκου – Καϋμενάκη και θα κάνουν δεκτά κάποια πρόσωπα που είχαν προτείνει οι εφοπλιστές.
Aρχισαν οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας
Ξεκίνησαν και επίσημα οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας των υπαλλήλων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ασφαλιστικής Interamerican από εδώ και στο εξής – και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του προσωπικού – θα προβλέπεται για τους εργαζομένους στην εταιρεία εργασία δύο ημερών από το γραφείο και τρεις μέρες από οπουδήποτε αλλού.
Το ακίνητο της Δάριγκ
Tη θυμάστε την εισηγημένη συρματουργία Δάριγκ από τη Χαλκίδα; Χρεοκόπησε και διεγράφη από το ΧΑ το 2006. Τότε πέρασε και στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν ο βασικός πιστωτής. Επί Μιχάλη Σάλλα έγινε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η έκταση για real estate, αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε.
Τώρα μαθαίνουμε πως υπάρχει πρόταση να αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της Δάριγκ ένα Κέντρο Καινοτομίας αντίστοιχο με αυτό που θα δημιουργηθεί στην οδό Πειραιώς, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου βιομηχανικού συγκροτήματος της ΧΡΩΠΕΙ. Να αποτελέσει δηλαδή έναν φυσικό χώρο όπου επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και startups θα βρουν φιλόξενη στέγη και υποδομές και για την ανάπτυξή τους.
Οι εγκαταστάσεις της Δάριγκ στη Χαλκίδα έχουν συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ. σε περιφραγμένο οικόπεδο 16 στρεμμάτων. Το κτιριακό αυτό συγκρότημα είναι εγκαταλελειμμένο και δεν διαθέτει στέγες μετά την πυρκαγιά που το έπληξε το 1993. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα βιομηχανικά κτίρια της περιοχής.
Μακάρι η πρόταση να αγκαλιαστεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς, κακά τα ψέματα, από αναπλάσεις με κατοικίες και εμπορικά κέντρα μπουχτίσαμε. Ας δούμε και κάτι πιο δημιουργικό.

