Σε εξέλιξηη επόμενη γενιά του gov.gr

Σε εξέλιξηη επόμενη γενιά του gov.gr | tovima.gr

Από την Κοινωνία της Πληροφορίας ωριμάζει και η επόμενη γενιά του gov.gr, που σήμερα έχει φτάσει τις 1.274 υπηρεσίες και αναμένεται ως το τέλος του έτους να φτάσει τις 1.500. Οι ψηφιακές συναλλαγές το 2021 έφτασαν τα 150 εκατ. και εκτιμάται ότι εφέτος θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. Η επόμενη σελίδα της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Ελληνικού Δημοσίου θα γυρίσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Το CRM θα είναι μια ενιαία πλατφόρμα εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων που θα φιλοξενεί πια όλη τη διάδραση με το Δημόσιο από οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα.

Λίγο πριν από την υπογραφή της σύμβασης βρίσκεται, εν τω μεταξύ, το GOV-ERP, το οποίο και θα παρακολουθεί σε real time την εκτέλεση του προϋπολογισμού της χώρας. Το έργο θα γίνει ουσιαστικά ο ψηφιακός «πυρήνας» του υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σε διασύνδεση με τη γενική κυβέρνηση και τους φορείς της. Με το έργο, προϋπολογισμού 36,1 εκατ. ευρώ, το κράτος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα οικονομικά του, τι πάει καλά και πού σημειώνονται καθυστερήσεις, ενισχύοντας τη διαφάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk