Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να πληρώσουν όσα χρήματα τους ζητηθεί για να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που δεν θα οδηγήσουν ποτέ. Και ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις τι πραγματικά σκέφτονται για αυτό είναι να μιλήσεις με εκείνους που κατασκευάζουν αυτά τα αυτοκίνητα. «Δεν θα θεωρούσα ποτέ οποιαδήποτε επιθυμία ασυνήθιστη. Νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κρίνουμε τις καταστάσεις με τα δικά μας μέτρα» υποστηρίζει ο Τόρστεν Μίλερ-Οτβος, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars. Η εταιρεία του αποτελεί μία από τις τρεις παγκοσμίως – μαζί με την επίσης βρετανική Bentley και τη γερμανική Maybach – που επί δεκαετίες απευθύνονται στο πιο εστέτ κοινό της αυτοκίνησης. Ο τρόπος που αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιλαμβάνονται τα πράγματα είναι παρόμοιος, αλλά ο Διάβολος κρύβεται πάντοτε στις λεπτομέρειες. Εχοντας λοιπόν κατακτήσει σχεδόν κάθε σύνορο πολυτέλειας, η Rolls-Royce επανεξέτασε το ζήτημα της ιδιωτικότητας για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος – εκεί όπου κατά την εταιρεία λαμβάνονται ιστορικές αποφάσεις και συνομολογούνται κρίσιμες συμφωνίες – παρουσιάζοντας την έκδοση Privacy Suite.

Βασισμένη στην Phantom Extended Wheelbase, αυτήν δηλαδή με το μακρύτερο μεταξόνιο, άρα και τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, η συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζει την πολυτέλεια με την τεχνολογία με την τοποθέτηση ηλεκτροχρωματικού κρυστάλλου το οποίο διαχωρίζει πλήρως οπτικά το εμπρός από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι επιβάτες των δύο ανεξάρτητων πίσω καθισμάτων έχουν την επιλογή να απομονώσουν και ηχητικά τον χώρο όπου βρίσκονται, απευθυνόμενοι στον οδηγό μέσω συστήματος ενδοσυνεννόησης ενώ εκείνος μπορεί να τους καλέσει με τον ίδιο τρόπο – εκείνοι διατηρούν για τον εαυτό τους το προνόμιο αποδοχής ή απόρριψης της κλήσης. Επιπροσθέτως υπάρχει ένα άνοιγμα ανάμεσα στα δύο μέρη του αυτοκινήτου το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με πρωτοβουλία των πίσω επιβατών, μέσω του οποίου μπορούν να δώσουν ή να παραλάβουν έγγραφα ή αντικείμενα από τον οδηγό τους. Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα είναι πλήρως φωτιζόμενο ώστε να εξετάζουν τη φύση του αντικειμένου προτού αποφασίσουν αν θα το παραλάβουν.

Στον εξοπλισμό της Phantom Privacy Suite περιλαμβάνεται επίσης ένα high-end Car Theatre σύστημα με δύο οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12 ιντσών, δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών πηγών μέσω HDMI και συγχρονισμού των προσωπικών έξυπνων συσκευών τους με αυτές. Ο χειρισμός του συστήματος πραγματοποιείται από την κονσόλα ανάμεσα στα δύο καθίσματα, η οποία σε συνδυασμό με το αναλογικό ρολόι και τις διόδους εκπομπής φωτός LED στην οροφή, αποτελούν κορυφαία δείγματα δεξιοτεχνίας. Την κυρίαρχη έννοια της ιδιωτικότητας υπηρετούν επίσης και οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες «κουρτίνες» στα πλευρικά και στο πίσω παράθυρο, συνθέτοντας έτσι μια πολύ ιδιαίτερη υλοποίηση που είχε αναπάντεχα μεγάλη απήχηση στη «γη του νέου χρήματος», την Κίνα, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε η Phantom Privacy Suite στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στην πόλη Τσενγκντού, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.