• Αναζήτηση
 • Προτεραιότητα στην Κοινωνία

  Η Eurobank υλοποιεί μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη

  ΤοΒΗΜΑ Team
  διο

  Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank σχεδιάζονται και υλοποιούνται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, προάγοντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες και αρχές που διέπουν τη λειτουργία και τη φιλοσοφία του ομίλου. Πιστή στην πεποίθησή της ότι ένας υπεύθυνος οργανισμός οφείλει να συνεισφέρει στην κοινωνία και στην οικονομία, υλοποιεί με συνέπεια μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και την καλλιέργεια συνθηκών που θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη.{ARX}
  Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα επιβραβεύει την αριστεία στην Παιδεία, μέσα από το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», στηρίζει τον αθλητισμό διατηρώντας τη μεγάλη χορηγία όλων των εθνικών ομάδων μπάσκετ και υποστηρίζοντας τους ολυμπιονίκες ιστιοπλόους Π. Μάντη και Π. Καγιαλή στην πορεία τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, προάγει τον πολιτισμό υποστηρίζοντας μεγάλες καλλιτεχνικές παραγωγές και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας δράσεων με στόχο τη στήριξη της υγιούς, εξωστρεφούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως το πρόγραμμα «egg-enter•grow•go». Παράλληλα, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υλοποιώντας σειρά δράσεων υλικής υποστήριξης, όπως η ουσιαστική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, ενώ επενδύει σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αειφορίας.

  16 χρόνια στηρίζει την Παιδεία

  Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους και βασικότερους πυλώνες δράσης του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.

  «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα έχει βραβεύσει συνολικά περισσότερους από 17.500 αριστούχους μαθητές και έχει αναδειχθεί σε έναν θεσμό με μεγάλη αναγνώριση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους σε όλη την Ελλάδα.

  Επί 16 συνεχή χρόνια το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» στέκεται δίπλα στους νέους, επιβραβεύει την αριστεία και αποδεικνύει τη συνέπεια της τράπεζας για σταθερές σχέσεις, τόσο με τους πελάτες και συνεργάτες της όσο και με την κοινωνία στο σύνολό της.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank βραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.550 γενικά και επαγγελματικά λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

  Το σχολικό έτος 2017-2018 βραβεύονται συνολικά 890 αριστούχοι από όλη την Ελλάδα.

  Η Eurobank είναι χρυσός δωρητής του προγράμματος υποτροφιών του Centre for Talented Youth (CTY) Greece.

  Το διεθνούς φήμης Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Anatolia College συνεργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία του Center for Talented Youth (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 2013 και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

  Στόχος της Eurobank είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας τους. Μέσα από τις μεθόδους διδασκαλίας του CTY, τα παιδιά αποκτούν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις έμφυτες τάσεις και τα ταλέντα τους και να ανακαλύψουν κλίσεις που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν.
  Μέχρι σήμερα, 7.050 μαθητές έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις και 991 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα θερινά προγράμματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των παιδιών αυτών έχουν λάβει υποτροφία για τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα προγράμματα.

  Νεανική Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα

  Το πρόγραμμα στήριξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας «egg-enter•grow•go» αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. Το «egg-enter•grow•go» είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων. Παρέχει σε ομάδες νέων επιχειρηματιών ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), προσφέροντάς τους μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.
  Το πρόγραμμα, που εφέτος διανύει τον 6ο κύκλο, υλοποιείται από στελέχη των δύο φορέων και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες.
  Μέχρι σήμερα το egg έχει πραγματοποιήσει συνολικά τα εξής:

  355
  νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες.

  86
  έχουν Νομική Μορφή με συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα.

  33
  εταιρείες με συνολικό τζίρο το 2016 €1,1 εκατ.

  22
  εταιρείες έχουν λάβει συνολικά επενδύσεις/χρηματοδότηση €2,1 εκατ.

  15
  εταιρείες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank €0,5 εκατ.

  6
  εταιρείες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρείες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία.

  72
  συνέργειες μεταξύ των εταιρειών egg alumni, μεταξύ 132 επιχειρηματικών ομάδων και 86 εταιρικών σχημάτων που τελικά δημιουργήθηκαν, ενισχύοντας τα μεγέθη και τη δυναμική των αρχικών εταιρειών.

  Στο πλευρό σπουδαίων ελλήνων αθλητών

  Η Eurobank, εδώ και πολλά χρόνια, στέκεται στο πλευρό σπουδαίων ελλήνων αθλητών που αποτελούν πρότυπο ήθους, επιμονής και ομαδικότητας.
  Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Ο Ομιλος Eurobank είναι, επί 18 χρόνια, υπερήφανος χορηγός όλων των εθνικών ομάδων μπάσκετ. Πρόκειται για τη μακροβιότερη συνεργασία στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύεται από τις πιο πετυχημένες, καθώς το ελληνικό μπάσκετ έχει χαρίσει στη χώρα μας 25 μετάλλια συνολικά.

  Πρόσφατα η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών μετά από μία σειρά συναρπαστικών αγώνων κατέκτησε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στην Κίνα.
  Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής: Η τράπεζα διαχρονικά συνδέει το όνομά της με μεγάλους αθλητές που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις σε θαλάσσια αθλήματα. Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες ολυμπιακές χορηγίες των Σοφίας Μπεκατώρου, Αιμιλίας Τσουλφά και Σπύρου Γιαννιώτη, η Eurobank έχει λάβει θέση στα ελληνικά πανιά των αθλητών ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, ως χρυσός χορηγός, στηρίζοντας την πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470.

   

  Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

  Η Eurobank ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και προωθεί την πράσινη οικονομία, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, η Eurobank προάγει τις βέλτιστες πρακτικές αειφορίας οργανώνοντας δράσεις για το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και ομαδικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης.

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk