• Αναζήτηση
 • Προσφορά και επιχειρείν

  Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Αφρική, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών στην Γκάνα και τίμησε την πολυδιάστατη δραστηριότητα της MYTILINEOS.

  Προσφορά και επιχειρείν | tovima.gr

  Η Γκάνα, μία αναπτυσσόμενη γεωργική χώρα της Δυτικής Αφρικής, αποτέλεσε πρόσφατα τον κεντρικό σταθμό περιοδείας του Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην ευρύτερη περιοχή. Σε μία εντυπωσιακή τελετή υποδοχής παρουσία τοπικών αρχόντων στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ακκρας – η οποία στην τοπική διάλεκτο ονομάζεται «Χρυσή Ακτή» – μικρά παιδιά με παραδοσιακές στολές «κέντε» προσέφεραν λουλούδια στον αλεξανδρινό προκαθήμενο.

  Η επίσκεψη του Πατριάρχη μπορεί να ήταν σύντομη, αλλά στάθηκε ουσιαστική, καθώς ο Μακαριότατος συναντήθηκε αρχικά με τον Εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας, με την Πρόξενο της Κύπρου κυρία Μαριάννα Γαβριήλ, με την Πρόξενο της Αιγύπτου κυρία Χάιντα Μπασίρ, με τον Πρόξενο του Βελγίου κ. Δημήτρη Αβραάμ, καθώς και με έλληνες παροίκους, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν και η συνάντησή του με τους ντόπιους κληρικούς. Στη συνέχεια μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, όπου το τοπικό ποίμνιο έψαλε προς τιμήν του και χόρεψε τοπικούς χορούς. Ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ από την πλευρά του, θύμισε την ίδρυση της Μητροπόλεως Ακκρας πριν από 60 χρόνια από τον Πατριάρχη Χριστόφορο.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αλεξανδρινός προκαθήμενος συναντήθηκε και με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ανάμεσα σε αυτές και η METKA, ο Τομέας Εργων EPC της MYTILINEOS, που βρίσκεται μεταξύ άλλων και στην Γκάνα κατασκευάζοντας σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα ηλεκτροδότησης της χώρας που πριν από χρόνια είχε δημιουργήσει εκτεταμένο blackout – ή όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι «dumsor».

  Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής βράβευσε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα», ως αναγνώριση του πλούσιου φιλανθρωπικού έργου της εταιρείας τόσο στην Αφρική όσο και στον ελλαδικό χώρο, καθώς έχει συντελέσει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο κ. Μυτιληναίος με τη σειρά του ευχαρίστησε με επιστολή του θερμά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’. Υπογράμμισε δε τη μεγάλη συνεισφορά του στα θέματα της ομογένειας και ιδιαίτερα την κοινωφελή προσφορά του σε θέματα παιδείας, υγείας και κοινωνικής ευημερίας, μέσα σε συχνά αντίξοες συνθήκες.

  Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος, το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποτελεί πυξίδα για τις ελληνικές εταιρείες σε μια περιοχή με αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες. «Οραμα και επιδίωξή μας είναι να μετουσιωθούν αυτές οι δυνατότητες σε υγιή ανάπτυξη και πρόοδο. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε, με αδιαπραγμάτευτη μέριμνα για την κοινωνική ευημερία του τόπου και του ελληνικού του στοιχείου, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης, άρρηκτα και ζωτικά συνδεδεμένες με την επιχειρησιακή μας στρατηγική» καταλήγει στην επιστολή του ο έλληνας επιχειρηματίας.

  Παράλληλα, ο Μακαριότατος εγκαινίασε ένα εργαστήριο υπολογιστών στο Κολλέγιο του Αγίου Πέτρου, που θα βοηθήσει τους ντόπιους σπουδαστές να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Στο περιθώριο της περιοδείας του στην Γκάνα, ο Πατριάρχης συνάντησε και τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα σε επίσημη επίσκεψη το ίδιο διάστημα, με αντικείμενο συζήτησής τους την εκπαίδευση των νέων και την επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν. Ο προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου εν συνεχεία αναχώρησε για τη Σιέρα Λεόνε και την Ακτή Ελεφαντοστού ολοκληρώνοντας την περιοδεία του.

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk