Προϊόντα για αυτοκινητοβιομηχανία και αεροναυπηγική

Προϊόντα για αυτοκινητοβιομηχανία και αεροναυπηγική | tovima.gr

Με την επένδυση του Tandem η ΕΛΒΑΛ γίνεται το δεύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο έλασης αλουμινίου από πλευράς δυναμικότητας όγκου παραγωγής. Οπως αναφέρουν από την εταιρεία, τα προϊόντα που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής θα έχουν ακόμα καλύτερα μηχανικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, ανοίγοντας νέες δυναμικές αγορές, όπως στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην αεροναυπηγική.

Tο Tandem έχει 33 MW συνολική εγκαταστημένη ισχύ, 5.700 τόνους συνολικό βάρος εξοπλισμού, 23 km σωληνώσεις, 260 km καλωδιώσεις. Για το κτίριο που το στεγάζει χρησιμοποιήθηκαν 21.000 κυβικά μπετόν και 5.500 τόνοι χάλυβα.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε 34 μήνες. Τον Ιούλιο του 2017 υπεγράφη η συμφωνία για την εγκατάστασή του με τη γερμανική εταιρεία SMS Group GmBH, τον Δεκέμβριο του 2017 υπεγράφη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της επένδυσης και στις 29 Μαΐου του 2020 πραγματοποιήθηκε η έλαση του πρώτου ρολού αλουμινίου στο νέο τετραπλό θερμό έλαστρο.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η ΕΛΒΑΛ, μέσω συγχώνευσης με τη ΧΑΛΚΟΡ, δημιούργησε την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς παραγωγούς προϊόντων αλουμινίου και χαλκού παγκοσμίως. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% προέρχεται από το εξωτερικό. Ο όμιλος απασχολεί 1.475 άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk