Προ των πυλών το Audi e-tron GT

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το τρίτο, μετά τα e-tron SUV και e-tron Sportback, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της γερμανικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 20-24 μήνες από σήμερα.

Η εμφάνιση του e-tron GT concept στην τελευταία μεγάλη έκθεση του 2018 αποσαφηνίζει τόσο το μέγεθός του (με μήκος 4,96 και πλάτος 1,96 μέτρα είναι μεγαλύτερο από το e-tron SUV ενώ το μεταξόνιο των 2,90 μέτρων το καθιστά εξαιρετικά ευρύχωρο) όσο και την τεχνολογία του, η οποία είναι κοινή σε ποσοστό 60% με αυτή της Porsche Taycan.

Δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν συνδυαστικά 590 ίππους, μέγεθος που επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα) σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται για λόγους οικονομίας ενέργειας στα 240 χλμ./ώρα. Το σπουδαίο νέο ωστόσο αφορά τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να επαναλαμβάνει διαδοχικά τη διαδικασία επιτάχυνσης ανεξαρτήτως του βαθμού πληρότητας της μπαταρίας των 90 kWh, η οποία χάρη στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800-volt ανακτά το 80% της ενέργειάς της σε 20 λεπτά. Η δε αυτονομία που εξασφαλίζει υπολογίζεται στον νέο κύκλο μέτρησης WLTP σε περίπου 400 χλμ. Ταυτόχρονα υπάρχει η πρόβλεψη και για ασύρματη φόρτιση του e-tron GT concept, το οποίο θα παράγεται από την Αudi Sport στο εργοστάσιο του Νέκαρσουλμ στη Νότια Γερμανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk