Ποιος δεν έκανε τη δουλειά του;

Ποιος δεν έκανε τη δουλειά του; | tovima.gr
Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία βουλευτών του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο.
Αναζητούσε να μάθει τι έγινε το «χαμένο βούλευμα» του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της παραλαβής του C4i το οποίο αναφερόταν σε τρεις τέως υπουργούς και το οποίο δεν είχε σταλεί «αμελλητί» στη Βουλή – όπως επιβάλλει το Σύνταγμα…
Το εντυπωσιακό ήταν η απάντηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου: δεν είχε ιδέα!
Παραδέχτηκε ότι τέτοιο βούλευμα υπάρχει (και όχι μόνο «στη φαντασία του ΚΙΝΑΛ» όπως δήλωνε ο Τζανακόπουλος…), αλλά η ίδια ούτε το είχε δει, ούτε της είχε σταλεί, ούτε το είχε αξιολογήσει.
Το ζήτημα λοιπόν είναι πολύ πιο σημαντικό από τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δεν αφορά «εκείνους που παρέλαβαν (το σύστημα C4i…) για να γίνουν οι Αγώνες» όπως έσπευσε να εξηγήσει ο Κουμουτσάκος – η παραλαβή στην οποία αναφέρεται το βούλευμα αφορά άλλωστε το 2006-2007, όταν οι Αγώνες είχαν γίνει ήδη από το 2004.
[Εκτός αν οι τρεις υπουργοί εμπλέκονταν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο!]
Αφορά όμως την ύπαρξη ενός δικαστικού κυκλώματος το οποίο απέκρυψε όχι μόνο από τη Βουλή, αλλά και από τον Αρειο Πάγο, ένα βούλευμα Συμβουλίου Εφετών το οποίο αφορούσε τρεις τέως υπουργούς.
Ποιος κινεί αυτό το κύκλωμα; Σε ποιους σκοπούς αποβλέπει; Εκτελεί εντολές ή δρα αυτοβούλως;
Αυτά τα ερωτήματα δεν γίνεται να μην απαντηθούν. Είναι ζήτημα όχι μόνο δικαιοσύνης αλλά και δημοκρατίας.
Ακόμη κι αν δεχτώ ότι η εικαζόμενη εμπλοκή του Παυλόπουλου, του Πολύδωρα και του Μαρκογιαννάκη είχε ήδη εξεταστεί από τη Βουλή το 2011 και δεν είχε εντοπιστεί κάτι ποινικά κολάσιμο.
Ακόμη κι αν κανένα καινούργιο στοιχείο δεν είχε προκύψει έως το 2016 και το 2017, όταν το Συμβούλιο Εφετών κατέληξε στα δύο επίμαχα βουλεύματα.
Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι οι όποιες ευθύνες είχαν προ πολλού παραγραφεί.
Διότι μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα παραπάνω είναι η ίδια η Βουλή. Στην οποία δεν εστάλη κανένα βούλευμα και καμία δικογραφία – όταν την κατακλύζουν δικογραφίες ακόμη κι αν κάποιος υπουργός περάσει με κόκκινο!
Προφανώς τα ερωτηματικά δεν θα μείνουν αναπάντητα. Θα μάθουμε ποιος εισαγγελέας δεν έκανε «αμελλητί» τη δουλειά του και προφανώς θα ελεγχθεί.
Αλλά θα μάθουμε και ποιος του ζήτησε να μην την κάνει!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk