στη μπούκα

Πάρτε χαρτί και μολύβι

Ημέρες ανακοινώσεων ρεπερτορίου και παραστάσεων, ημέρες θεατρικού πληθωρισμού. Ο Σεπτέμβριος τελειώνει και οι πρεμιέρες ξεκινούν με ρυθμό καταιγιστικό.
nnn
Απαιτείται ειδική εκπαίδευση από τον θεατή για να τις βάλει σε σειρά, σε τάξη και να κάνει τις επιλογές του. Πάρτε χαρτί και μολύβι, αλλιώς δεν βγαίνει ο χειμώνας…
nnn
Είναι αυτό το «δεν προλαβαίνω να δω όσες παραστάσεις θα ήθελα να δω», που μνημονεύει στην εύστοχη δημόσια επιστολή του ο Θωμάς Μοσχόπουλος (φωτογραφία), δημοσιοποιώντας και εκείνος με τη σειρά του τις εφετινές (αριθμητικά περιορισμένες) παραγωγές τού Πόρτα.
nnn
Μετά το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που εφέτος μοιράζεται σε δύο θέατρα, τη σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε το Πορεία, με επιλογές ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας, το Εθνικό που δίνει εφέτος το πλήρες στίγμα του – με τις πολλές σκηνές του αλλά και τη φρέσκια Παιδική και Εφηβική, και τέλος το Θέατρο Τέχνης.
nnn
Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η θέση του προέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανήκει στο θέατρο. Μετά τη θητεία-αστραπή του Γιώργου Κιμούλη, η θέση έμεινε κενή επί 18 μήνες μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος, που δεν ήταν άλλος από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
nnn
Μια ιδιαίτερη φωτογραφική έκθεση στην γκαλερί CAN με τον τίτλο «Into the dark» και την υπογραφή της Εφης Χαλιορή στην Γκαλερί Ανδρουλιδάκη (Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι).
nnn
Η καλλιτέχνις προσπαθώντας να νικήσει τον φόβο της για το σκοτάδι, ξεκίνησε μια νυχτερινή φωτογραφική περιπλάνηση σε δάση και άλση, διάρκειας 18 μηνών περίπου. Το αποτέλεσμα εκτίθεται και μαζί «εκτίθεται» και η ίδια η δημιουργός. Γιατί τι άλλο είναι τελικά η τέχνη, αν όχι η εσωτερική έκφραση του εγώ…
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk