Παρέμβαση εξαγωγέων για το νέο σύστημα

Παρέμβαση εξαγωγέων για το νέο σύστημα | tovima.gr

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, τους έλληνες ευρωβουλευτές και την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίνγκου, ο ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει από τον Φεβρουάριο την αντίθεσή του στο προωθούμενο σε επίπεδο ΕΕ νέο σύστημα εμπρόσθιας διατροφικής επισήμανσης τροφίμων τύπου Νutri-score.

Σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποιήθηκε και στη ΜΕΑ Βρυξελλών και στον ΕΦΕΤ, το σύστημα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο πρότασης για την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στους καταναλωτές και αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η πολιτική αυτή στοχεύει στην εξασφάλιση καλύτερης πληροφόρησης επισήμανσης για να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο υγιεινές και πιο βιώσιμες επιλογές τροφίμων και να αντιμετωπίσουν τα απόβλητα των τροφίμων. Ο ΣΕΒΕ στην επιστολή του αναφέρεται στη σημασία των εξαγωγών του αγροδιατροφικού τομέα, ο οποίος συνεισφέρει 22,2% στις ελληνικές εξαγωγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk