• Αναζήτηση
 • Παραθεριστικό χωριό στην Ελούντα

  Με «fast track» διαδικασίες η Mirum Hellas προχωρεί στην υλοποίηση επένδυσης ύψους άνω των €400 εκατ. σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων

  Σημαντικά βήματα και φιλόδοξες συνεργασίες για τη μεγάλη «fast track» επένδυση άνω των 400 εκατ. ευρώ στην Ελούντα κάνει η Mirum Hellas. Με ορίζοντα το 2022 να τεθεί σε λειτουργία η «καρδιά» του παραθεριστικού συγκροτήματος που θα αναπτυχθεί σε μια συνολική έκταση 1.200 στρεμμάτων, το πλάνο αδειοδότησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 200 κλινών, στο κέντρο της βασικής έκτασης, για τη διαχείριση του οποίου η ρωσικών συμφερόντων εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Four Seasons, ενώ επαφές υπάρχουν και με τη Fairmont Hotels and Resorts του ομίλου AccorHotels.
  Σταδιακά γύρω από το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί πλήρως το πρώτο παραθεριστικό χωριό στην Ελλάδα, ένα προσωπικό στοίχημα του ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ.
  Εχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα οικιστικά έργα στη Μόσχα και μία δεξαμενή 1.500 πελατών, όπως αναφέρουν πηγές της Mirum Hellas, θέλησε να ανταποκριθεί στο «όνειρο» των Ρώσων για ποιοτικές διακοπές σε ένα θέρετρο με μακρά περίοδο ηλιοφάνειας. Διευρύνοντας παράλληλα το πελατολόγιό του σε Κινέζους, Ευρωπαίους, αλλά και Ελληνες.
  Για αυτόν τον σκοπό ο ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε να αγοράζει τμηματικά εκτάσεις από το 2007, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου. Εχουν ήδη δαπανηθεί σε αγορά οικοπέδων και μελέτες περί τα 70 εκατ. ευρώ. Το επιχειρηματικό πλάνο, ύψους τουλάχιστον 408 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα πωλούνται από 250.000 μέχρι και 2 εκατ. ευρώ.

  Τα πρώτα δείγματα

  Η Mirum Hellas έχει ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα κατασκευάζοντας 17 υπερπολυτελείς βίλες, 400-450 τ.μ., έξι εκ των οποίων έχουν ήδη πωληθεί, και οι τιμές τους κυμαίνονται από 2 έως 11 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα προχωρήσει στην ανακαίνιση της βίλας Κούνδουρου, ένα πρότζεκτ που θεωρείται εμβληματικό. Στο έργο εντάσσεται και η ολική αναβάθμιση του εγκαταλελειμμένου σήμερα ξενοδοχείου «Ακρωτήρι» που θα επαναλειτουργήσει, με ορίζοντα τον Μάιο, υπό τη διαχείριση του brand Aria Hotels του ομίλου Λογοθέτη. Θα διαθέτει 16 VIP σουίτες και θα απαιτηθούν 1,5-2 εκατ. ευρώ.
  Οπως επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας, πρόκειται για μια επένδυση που στοιχηματίζει στο φυσικό περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις στον τουρισμό. Για τον λόγο αυτόν, η μήκους 2.000 μέτρων ακτογραμμή της έκτασης θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Μάλιστα στις τρεις αμμουδιές που περιλαμβάνονται θα αναπτυχθούν χώροι εστίασης και αναψυχής, ενώ το παραθεριστικό χωριό θα διαθέτει εμπορικές χρήσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις και σπα.
  Οι ρυθμοί αδειοδότησης, καθώς η επένδυση έχει ενταχθεί σε καθεστώς fast track, επιτρέπουν την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι η κατασκευαστική περίοδος μπορεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020. Αμεσα αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου, ενώ ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί η αίτηση χωροθέτησης για τη μαρίνα, περίπου 200 θέσεων, που θα κατασκευαστεί στο πρώτο στάδιο.

  Η ανάπτυξη του έργου

  Θα ακολουθήσουν η έκδοση του ΠΔ για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και οι εγκρίσεις πολεοδόμησης. Η δομήσιμη επιφάνεια ανέρχεται σε 130.000-140.000 τ.μ.
  Για την ανάπτυξη του έργου η Mirum Hellas είναι σε συζητήσεις με την Damac Properties με έδρα το Ντουμπάι. Οσον αφορά τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τη σύνταξή τους έχουν αναλάβει τα γραφεία Μακρίδης Πέτρος+Συνεργάτες, Αλέξανδρος Σαμαράς & Συνεργάτες, η Europlan, η πολυεθνική αρχιτεκτονική εταιρεία WATG, που έχει υλοποιήσει το master plan της μαρίνας, ενώ αξιοποιούνται ακόμη γάλλοι και γερμανοί αρχιτέκτονες.
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk