• Αναζήτηση
 • Παρανοϊκή μεγαλομανία

  Παρανοϊκή μεγαλομανία | tovima.gr
  Αραγε οι Ελληνες ζούνε μόνιμα μέσα στον φόβο; Ισχύει αυτό που γράφει ο δημοφιλής έλληνας ιστορικός Κυριάκος Σιμόπουλος στο βιβλίο του «Ξενοκρατία, μισελληνισμός και υποτέλεια» (1989), «ο Ελληνισμός αγωνίζεται επί δύο χιλιετίες σε έναν εχθρικό κόσμο υπό συνεχή απειλή ολοκληρωτικού αφανισμού»; Παρανοϊκή σκέψη – αλλά βαθιά ριζωμένη. Και παρακάτω ξεκαθαρίζει ότι βασικός εχθρός του Ελληνα δεν είναι ο Τούρκος – αλλά η Δύση. Αυτή τον απειλεί με ολοκληρωτικό αφανισμό.
  Προχθές ο Αλβανοέλληνας συγγραφέας Γκαζμέντ Καπλάνι (για τον οποίο έγραφα πριν από δύο εβδομάδες) αναρωτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook γιατί τόσο πολλοί Ελληνες πιστεύουν βαθύτατα ότι «ο κόσμος, από την Αλβανία μέχρι το Ισραήλ και από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας μέχρι τις ΗΠΑ, τους μισεί, συνωμοτεί εναντίον της χώρας, δεν τους αγαπάει, τους καταδιώκει και τους φθονεί. Αυτή η φοβερή ικανότητα μιας τόσο τυχερής ιστορικά χώρας, όπως η Ελλάδα, να προσπαθεί με κάθε μέσο να κάνει ακόμα και τους φίλους της εχθρούς και να σπρώξει τον εαυτό της στο περιθώριο (με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει να βρίσκεται όχι απλά στο περιθώριο της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων), όλα αυτά, πείτε μου, πώς μπορώ να τα εξηγήσω;». Την ίδια ημέρα – κατά τύχη – ήρθε η απάντηση: Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκανε το Pew Research Center (ένας πολύ σοβαρός οργανισμός ερευνών) τα έτη 2015-17 σε 34 κράτη στην Ευρώπη μεταξύ 56.000 ενηλίκων. Ανάμεσα σε άλλες ερωτήσεις, η πιο ενδιαφέρουσα (και αυτή που απαντά έμμεσα στην απορία του Καπλάνι) είναι η εξής:
  «Συμφωνείτε με την άποψη: Ο λαός μας δεν είναι τέλειος, αλλά ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος των άλλων;».
  Με την άποψη αυτή συμφωνούν μόνο το 20% των υπερήφανων Ισπανών, το 36% των σοβινιστών Γάλλων, το 28% των Σουηδών – αλλά το 89% των Ελλήνων! Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, σχεδόν διπλάσιο των Αγγλων, Γερμανών και Ιταλών.
  Και αυτή την απάντηση για την υπεροχή μας τη δώσαμε στα πιο σκοτεινά μας χρόνια, με κράτος χρεοκοπημένο και θεσμούς σε διάλυση. Και όχι, η ερώτηση δεν αφορούσε τους αρχαίους μας προγόνους, αλλά τον σημερινό μας πολιτισμό. Μα αν έχουμε τέτοια γνώμη για τον εαυτό μας, πώς να μην πιστεύουμε ότι μας ζηλεύουν,  μας φθονούν, μας εποφθαλμιούν και μας υπονομεύουν οι πάντες;
  Το μόνιμο πρόβλημα των Ελλήνων είναι αυτή η μανιοκαταθλιπτική διπολικότητα που μας δέρνει. Από τη μια πλευρά πιστεύουμε (όπως δείχνει και η έρευνα) ότι είμαστε ο περιούσιος λαός, το άνθος της ανθρωπότητας – και από την άλλη, συγκρίνοντας την κατάστασή μας με των άλλων Ευρωπαίων, ελεεινολογούμε το χάλι μας, που ούτε τα σκουπίδια μας δεν μπορούμε να μαζέψουμε. Ταυτόχρονο πλέγμα μεγαλομανίας με σύμπλεγμα κατωτερότητας. Και φυσικά κάποιος φταίει για την κατάστασή μας. Οχι βέβαια εμείς οι ίδιοι, αφού είμαστε ισόθεοι. Οι άλλοι που μας φθονούν, που συνωμοτούν εναντίον μας, που μας υπονομεύουν, μας εκμεταλλεύονται και μας εξαπατούν – που μας εμποδίζουν να προκόψουμε. Οι Γερμανοί τώρα, παλιότερα οι Αμερικανοί, η CIA, πιο παλιά η Intelligence Service, και τώρα πάλι ο Σόρος, οι μασόνοι, οι Επτά Σοφοί της Σιών… κ.λπ.
  Εκεί μας οδήγησαν η παράδοση, η οικογένεια, το σχολείο, ο στρατός, οι πανηγυρικοί, η αρχαιολατρία, η αυτοδοξολόγηση. Γίναμε ο πιο εθνικιστικός λαός της Ευρώπης – μονίμως μεθυσμένοι «με το αθάνατο κρασί του ’21» και πιο πίσω, μέχρι τον Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα. Ενδιαφέροντα στοιχεία από την ίδια έρευνα: Μόνο το 31% των ελληνικών οικογενειών θα δεχόταν έναν μουσουλμάνο ως μέλος και μόνο το 35% έναν Εβραίο. (Συγκριτικά: το 55% των Γερμανών – μουσουλμάνο και το 76% των Γάλλων – Εβραίο).
  Ετσι λοιπόν, διπλοκουμπωμένοι μέσα στη μοναδικότητά μας βλέπουμε τους άλλους πότε αφ’ υψηλού και πότε από τα βάθη. Πότε ως είδωλα και πότε ως καταχθόνιους εχθρούς. Οι οποίοι συνεχώς συνασπίζονται και συνωμοτούν εναντίον μας. Το πλαστό τσιτάτο του Κίσινγκερ («πρέπει να καταστρέψουμε τους Ελληνες») είναι η τελική απόδειξη της παρανοϊκής μεγαλομανίας μας…
  *Τα στοιχεία για την έρευνα από ρεπορτάζ του Παύλου Παπαδόπουλου, «Καθημερινή», 30.10.18.
   
  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk