Οι «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan μεγαλώνουν

Υλοποίηση δράσεων για τα παιδιά όλης της χώρας που διευρύνουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες

To 2016 η Stoiximan εγκαινίασε το φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας «Μικροί Ηρωες». Κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του προγράμματος ήταν να αποτελέσει την πλατφόρμα για την υλοποίηση δράσεων για τα παιδιά όλης της χώρας με κατεύθυνση τη σύνδεση των μαθητών με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά ερεθίσματα που συμπληρώνουν τη σχολική γνώση και με την παραδοχή πως όλο και περισσότερα παιδιά έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε προγράμματα που διευρύνουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες.
Σήμερα, το πρόγραμμα «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνοντας τρεις δράσεις: το «Μικροί Ηρωες Μαθαίνουν», μέσω του οποίου μαθητές δημοτικών σχολείων των αστικών κέντρων συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το «Μικροί Ηρωες Ταξιδεύουν», μέσω του οποίου παιδιά από ακριτικές περιοχές έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα και να συμμετέχουν σε προγράμματα στα οποία αδυνατούν να πάρουν μέρος λόγω της γεωγραφικής απόστασης. Το «Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα», μέσω του οποίου η Stoiximan στηρίζει δύο οργανώσεις που αναπτύσσουν προγράμματα για τα ακριτικά νησιά της χώρας.

18.000… «Μικροί Ηρωες Μαθαίνουν»

Με το «Οι Μικροί Ηρωες Μαθαίνουν» η Stoiximan απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων των αστικών κέντρων, με στόχο να συνεισφέρει στην ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Η πρώτη και η δεύτερη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε, φιλοξενώντας περισσότερα από 18.000 παιδιά, από 450 δημοτικά σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν χωρίς κόστος, μέσα από την πλατφόρμα www.iroes.gr, σε εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων και ιδρυμάτων. Η Stoiximan εξασφάλισε τα εισιτήρια για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο. Η τρίτη φάση του προγράμματος ξεκινάει τις επόμενες εβδομάδες με την ενσωμάτωση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και με στόχο οι συμμετοχές στο πρόγραμμα να ξεπεράσουν τις 25.000 και στις τρεις φάσεις. Παράλληλα, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ηρωες Μαθαίνουν» διευρύνεται στα αστικά κέντρα όλης της Ελλάδας, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα από απόσταση μέσω τηλεδιασκέψεων.

Ταξίδι στην  εμπειρία της γνώσης

«Οι Μικροί Ηρωες Ταξιδεύουν» είναι ένα ταξίδι γνώσης και κοινωνικών εμπειριών φτιαγμένο με πολλή αγάπη για τα παιδιά των δυσπρόσιτων περιοχών ανά την Ελλάδα. Αποστολή του προγράμματος αυτού είναι να γεφυρώσει τις γεωγραφικές αποστάσεις, γνωρίζοντας στα παιδιά αυτά τις δυνατότητες που προσφέρονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, να αποτυπώσει τις διακριτές διαφορές που υπάρχουν και να αναδείξει τα δικά τους χαρακτηριστικά και τον τρόπο ζωής τους. H Stoiximan, στο πλαίσιο του προγράμματος, προσκαλεί δημοτικά σχολεία από απομακρυσμένες, ακριτικές περιοχές, κυρίως νησιωτικές και ορεινές, και οργανώνει την επίσκεψη των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονιών στην Αθήνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Ηδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 8 ακριτικές περιοχές και 90 περίπου μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν πραγματοποιήσει το ταξίδι γνώσης και εμπειριών στην Αθήνα.

«Οι Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα»

Επενδύοντας στη στήριξη των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Η Stoiximan ενώνει τις δυνάμεις της με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία +πλευση (σύμπλευση) και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HOPE genesis, στηρίζοντας και διευρύνοντας τη δράση τους για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στα ακριτικά νησιά. Με την +πλευση η Stoiximan ταξίδεψε στην Αστυπάλαια, στους Λειψούς, στους Αρκιούς και στο Αγαθονήσι, ενισχύοντας τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την αναδιαμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς. Ενώ εφέτος θα επισκεφθεί τη Σχοινούσα, την Πάτμο, τη Σίκινο και άλλα ακριτικά νησιά. Ενισχύοντας τη δράση της Hope genesis, για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα η Stoiximan «υιοθετεί» 10 ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στα νησιά αυτά, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι έως και τον τοκετό και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα.
Οι «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan είναι ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο και απόλυτα στοχευμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Από τις πιο μικρές γωνιές και άγνωστες σε πολλούς περιοχές της χώρας μέχρι τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ηρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχους: να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.
Η δέσμευση της Stoiximan για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού αθλητισμού, της οικογένειας συνιστά την κύρια προτεραιότητα που θέτει στο διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η Stoiximan εκπληρώνει ένα μέρος της αποστολής, να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί, σε μια βιώσιμη, περισσότερο δίκαιη και υπεύθυνη κοινωνική ανάπτυξη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk