• Αναζήτηση
 • Οι καταβολές κοινωνικών επιδομάτων

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΠΕΚΑ) μεταφέρονται από 1-1-2019 όλα τα επιδόματα, ακόμη και αυτά που έως σήμερα χορηγούνται από τους δήμους.
  Συγκεκριμένα, από το νέο έτος μεταφέρεται η αρμοδιότητα καταβολής των προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία ύψους 740 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ στον ΟΠΕΚΑ, ενώ το 2019 ξεκινά και η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος, το οποίο προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ.
  Την ίδια στιγμή, για το 2019, το ύψος της δαπάνης των οικογενειακών επιδομάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 961 εκατ. ευρώ έναντι 1.020 εκατ. ευρώ για το 2018, λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν ότι η υπολειπόμενη δαπάνη των 59 εκατ. ευρώ αφορά υποχρεώσεις του οικονομικού έτους 2017 που καταβλήθηκαν εντός του 2018.
  Αυξημένη κατά 40 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018 αναμένεται και η συνολική δαπάνη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για το έτος 2019, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 850 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για το 2018 το εν λόγω επίδομα ύψους 810 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε απευθείας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.
  Μέσω του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται μεταξύ άλλων:
  l Το επίδομα παιδιού.
  l Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  l Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και η παροχή σε ανασφάλιστους υπερηλίκους.
  l Οι προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία (από 1/1/2019).
  l Λοιπά προγράμματα, δράσεις και ενέργειες που αφορούν προνοιακές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk