Οι εργαζόμενοι και οι χειρισμοί της Διοίκησης

Οι εργαζόμενοι και οι χειρισμοί της Διοίκησης | tovima.gr

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι η παρούσα Διοίκηση αντί να διευθετήσει το τόσο σοβαρό αυτό θέμα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, εξαντλεί τον ρόλο της στο να το εργαλειοποιεί, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για κάθε εργαζόμενο της χώρας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι διοικούντες σήμερα το ΚΑΠΕ μοιάζουν να μη συνειδητοποιούν ότι το Κέντρο αποτελεί ένα σύγχρονο ενεργειακό κέντρο διεθνούς αναγνώρισης και με πολυδιάστατο ερευνητικό και τεχνολογικό έργο, λόγω της δουλειάς του προσωπικού του, ερευνητικού, επιστημονικού, διοικητικού. Οτι είναι οι εργαζόμενοι που έχουν υποστηρίξει διαχρονικά την Πολιτεία όχι μόνο στο να εκπληρώσει αλλά και να υπερβεί τους φιλόδοξους στόχους της ενεργειακής μετάβασης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στη χώρα. Και ότι αυτό το προσωπικό, που σήμερα απαξιώνεται, με την υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εξειδίκευσή του συνεχίζει να διεκδικεί, να κερδίζει και να υλοποιεί σημαντικά ερευνητικά έργα, τα οποία, εκτός των πολύτιμων για τη χώρα αποτελεσμάτων τους, εξασφαλίζουν τους μισθούς Διοίκησης και εργαζομένων.

Υπό αυτό το αδιεξόδο απέστειλαν, ως έσχατη προσπάθεια να ακουστούν, επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό ΠΕΝ, ζητώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση, τουλάχιστον, του θέματος ενός «χρέους» που φορτώθηκε ερήμην και αναίτια στις πλάτες τους. Υπογραμμίζουν ότι ανάλογης φύσης ρυθμίσεις έχουν γίνει διαχρονικά και για άλλους φορείς, με πλέον πρόσφατη αυτήν, προ μόλις τριών μηνών, για το προσωπικό του ΟΒΙ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk