Νέες, πιο ευέλικτες επιλογές για τους καταθέτες

Νέες, πιο ευέλικτες επιλογές για τους καταθέτες | tovima.gr

Τα τελευταία χρόνια η πορεία των επιτοκίων ήταν πτωτική. Τον Οκτώβριο του 2018 η μέση απόδοση των νέων προθεσμιακών καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,62%, όταν η αντίστοιχη απόδοση στα τέλη του 2016 ήταν στο 0,72%.

Το περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων, σε συνδυασμό με την κρίση και την ταυτόχρονη εισαγωγή νέων τεχνολογιών, διαμόρφωσε μια νέα κουλτούρα και στους πελάτες, οι οποίοι διατηρώντας την ανάγκη για χαμηλό ρίσκο στράφηκαν προς περισσότερο ευέλικτες επιλογές. Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία νέων προϊόντων, τόσο καταθετικών όσο επενδυτικών και τραπεζοασφαλιστικών.

Στη Eurobank, σχεδιάζουμε και προσφέρουμε εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα πάντα με την κάθε ανάγκη, το στάδιο της προσωπικής και επαγγελματικής κατάστασης καθώς και το επενδυτικό προφίλ κάθε πελάτη ξεχωριστά. Για παράδειγμα, άλλες ανάγκες και εναλλακτικές αναζητεί μια οικογένεια με δύο παιδιά και άλλες ένας συνταξιούχος. Οι προτάσεις μας είναι εξατομικευμένες.

Οι καταθετικές αν και περισσότερο «συντηρητικές» επιλογές ποικίλλουν και παρέχουν ευελιξία σε διάρκεια και απόδοση. Πέραν των κλασικών καταθετικών προϊόντων, ενδεικτικά να αναφέρω:

l Προθεσμιακή κατάθεση που συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης του πελάτη με αεροπορικά εισιτήρια ή με ευρώ προς εξαργύρωση σε αγορές.

l Προϊόντα για το παιδί και τους νέους, όπως το «Μεγαλώνω» και το «18Plus» καθώς και προϊόντα τακτικής αποταμίευσης όπως το «Αποταμιεύω» και το «Μεγάλο Ταμιευτήριο», με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμολογήσεις.

Για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών διατίθενται Αμοιβαία Κεφάλαια, που προσφέρουν ευρεία γεωγραφική και κλαδική διασπορά σε διαφορετικές κατηγορίες επενδύσεων, που απευθύνονται σε κάθε επενδυτικό χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοούν οι πελάτες πως πρέπει να δημιουργούν χαρτοφυλάκια με προϊόντα που ταιριάζουν στους επενδυτικούς τους στόχους και επιδιώξεις, πάντα υπό το πρίσμα του επενδυτικού χαρακτήρα και του ρίσκου που επιθυμούν να αναλάβουν.

Παράλληλα, η Eurobank προσφέρει πληθώρα τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, ανάλογα με τον χρονικό ορίζοντα που θέτουν οι πελάτες καθώς και το ποσό που επιθυμούν να διαθέσουν. Τα προϊόντα αυτά προσφέρουν εγγυημένες αποδόσεις στη λήξη τους και ταυτόχρονα λειτουργούν σαν «κουμπαράς», με αποταμιευτικό χαρακτήρα. Τα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα δίνουν τη δυνατότητα μηνιαίων ή εφάπαξ καταβολών των ασφαλίστρων και προσφέρουν στη λήξη τους είτε ένα εφάπαξ ποσό είτε μια επιπλέον σύνταξη.

Συνεπώς, όχι μόνο υπάρχουν επιλογές αλλά μπορούν και να προσαρμοσθούν ώστε να ικανοποιήσουν κάθε επενδυτική ανάγκη και κάθε πορτοφόλι.

Ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής είναι γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής Eurobank.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες