• Αναζήτηση
 • Κατασκοπεία: Νέα είδη

  3+1 αφίξεις που θα επιζητήσουν την προσοχή μας στο κοντινό μέλλον για λόγους τόσο διαφορετικούς όσο και οι απαιτήσεις των εν δυνάμει αγοραστών τους

  KIA XCeed

  Πληθωρικότερα από ποτέ προοιωνίζονται τα σχέδια της κορεατικής φίρμας για την γκάμα της νέας γενιάς του μικρομεσαίου της μοντέλου, το οποίο εκτός από το νέο απόκτημα της shooting brake έκδοσης με τα διακριτικά Proceed πρόκειται να προσθέσει και μια πιο περιπετειώδους εμπνεύσεως εκδοχή στο ενεργητικό του. Ο λόγος για μια νέα crossover παραλλαγή του Ceed η οποία θα αναμείξει τα ήδη γνωστά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του με ιδιαιτερότητες που θα παραπέμπουν σε SUV. Στις αναμενόμενες διαφοροποιήσεις συγκαταλέγονται τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι ράγες οροφής, οι διογκωμένοι θόλοι σε συνδυασμό με μεγαλύτερου διαμετρήματος τροχούς και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, στοιχεία τα οποία θα δώσουν στο Ceed τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί το κύμα αποδοχής των compact SUV. Η νέα έκδοση δεν θα προσφέρει τετρακίνηση, καθώς συνήθως δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τους αγοραστές της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά την άφιξή της η πρεμιέρα της αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο ενώ η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει ως τα τέλη της χρονιάς.

   

  Mercedes-AMG CLA 45

  H νέα, δεύτερη γενιά της CLA πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση του Detroit, η οποία ανοίγει αυλαία στις 9 Ιανουαρίου 2019, υιοθετώντας αναλόγως βελτιωμένα χαρακτηριστικά με την ήδη γνωστή, όσο και εντυπωσιακή, καινούργια A-Class. Εκτός από το τεχνολογικά ενσυνείδητο παράδειγμα της A-Class στις «απλές» εκδόσεις της, η κομψότερη, τετράθυρη coupe, παραλλαγή των μικρών της γερμανικής φίρμας, θα ακολουθήσει την ίδια ατραπό και σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις επιδόσεων με τη φροντίδα του Affalterbach. Τα πρώτα αντίστοιχα πρωτότυπα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, προδίδοντας ότι – και – η CLA θα συμπεριλάβει στη φαρέτρα της μια νέα AMG έκδοση με τα διακριτικά «35» η οποία και θα επωφεληθεί από τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 306 ίππων και μια σειρά από σπορ προσανατολισμού βελτιώσεις που θα της εξασφαλίσουν αυτή την επιπλέον «φλόγα» που εγγυάται ο inhouse βελτιωτικός οίκος των Γερμανών. Την AMG CLA 35 θα ακολουθήσει φυσικά η πανίσχυρη 45, η οποία όπως έχει γίνει γνωστό στη νέα ενσάρκωσή της θα προσεγγίσει τους 400 ίππους και προδιαγράφεται ικανότερη και αθλητικότερη από ποτέ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εισαγωγική AMG έκδοση της CLA αναμένεται το β’ εξάμηνο του 2019, ενώ η 45 στις αρχές του 2020.

   

  Jaguar XE

  Η μικρότερη τετράθυρη πρόταση της βρετανικής φίρμας επιφυλάσσει μια σειρά αλλαγών οι οποίες φιλοδοξούν να την καταστήσουν ισχυρότερη απέναντι στον κραταιό γερμανικό ανταγωνισμό. Παρά το επιμελές καμουφλάζ του παρόντος δοκιμαστικού πρωτότυπου, οι σημαντικότερες αλλαγές βρίσκονται στην αθέατη πλευρά της ΧΕ, η οποία αναμένεται να εντάξει στο λεξιλόγιό της την ήπια υβριδική τεχνολογία, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι προτίθεται να απολέσει τον περιώνυμο σπορ χαρακτήρα της, ο οποίος θα ενισχυθεί περαιτέρω με αντίστοιχες τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο πλαίσιο. Τις αλλαγές θα συμπληρώσει μια νέα σουίτα συστημάτων υποβοήθησης με φόντο την ημιαυτόνομη οδήγηση, ενώ στο ρόστερ των νεολογισμών συνυπολογίστε το infotainment Touch Pro Duo, όπως εμφανίστηκε στην Ι-Pace, το οποίο θα ενταχθεί στο παλμαρέ της ΧΕ, προσφέροντας την απαραίτητη τεχνολογική ενημέρωση που προϋποθέτει η κατηγορία.

   

  VW Passat

  Ενα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια σειρά από βελτιώσεις που θα ανανεώσουν την τεχνολογική και σχεδιαστική προσωπικότητά του μαζί με το ενδιαφέρον του κοινού. Από αισθητικής πλευράς η αναβάθμιση του Passat θα έχει ως οδηγό το Arteon, από το οποίο θα δανειστεί τη νέα «όψη» του αποκτώντας ένα πιο επιβλητικό παρουσιαστικό. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην αναβάθμιση του εξοπλισμού με προσθήκες που θα εστιάσουν τόσο στον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων του infotainment με νέες λειτουργίες όσο και στην ενίσχυση των ικανοτήτων των συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Εκτεταμένες βελτιώσεις αναμένονται και στην γκάμα κινητήρων η οποία προδιαγράφεται αποδοτικότερη και με νέες προσθήκες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ το «παρών» θα δώσει και η plug-in υβριδική GTE έκδοση η οποία προοιωνίζεται σημαντικά βελτιωμένη σε όρους ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπών ρύπων. Η επίσημη πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019.

   

  Autohub
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk