Μικρά νέα

– Με στοχευμένες αισθητικές παρεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος του αμαξώματος, ανανεωμένα φωτιστικά σώματα, περισσότερες χρωματικές επιλογές, νέους τροχούς και μεγαλύτερη επιφάνεια για την ασύρματη φόρτιση έξυπνων συσκευών στο εσωτερικό του παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λος Αντζελες το αμερικανικών προδιαγραφών νέο Toyota Prius. Στην γκάμα των εκδόσεών του περιλαμβάνεται πλέον και τετρακίνητη επιλογή με τα διακριτικά Hybrid AWD-i, η οποία διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που ενεργοποιείται κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου αλλά και αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν απώλεια πρόσφυσης ή ευστάθειας σε ταχύτητες έως 70 χλμ./ώρα. Το Prius εξοπλίζεται πλέον με νέα μπαταρία, χωρίς ωστόσο η Toyota να αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του συνόλου, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως τις 18 Ιανουαρίου του 2019, όταν στην έκθεση των Βρυξελλών θα αποκαλυφθεί το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο.

– Στη Hyundai κατέληξαν οι παγκόσμιοι τίτλοι Οδηγών και Κατασκευαστών του Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (FIA World Touring Car) χάρη στις ικανότητες του Γκαμπριέλ Ταρκίνι και στην απόδοση του i30 N TCR. Η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον των ομάδων που συνεργάζονται με τη Hyundai αν κανείς αναλογιστεί ότι η εφετινή ήταν η πρώτη αγωνιστική περίοδος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

– Το Polestar 2 θα είναι τελικά το μοντέλο του ομίλου Volvo που θα εξοπλιστεί πρώτο με το λειτουργικό σύστημα Google Android. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το 2020 και οι οδηγοί του θα έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες της Google εκτός των Google Maps, Assistant, Play Store μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus. Σταδιακά η συγκεκριμένη επιλογή θα δοθεί για όλα τα μοντέλα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς η ηγεσία της Volvo επενδύει πολλά στη δημοφιλία και στη χρηστικότητα των συγκεκριμένων εφαρμογών που λειτουργούν σε περιβάλλον Android και iOS.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk