Θα ήταν μεγάλο λάθος αν πηγαίνοντας στο καφέ-εστιατόριο «Σχεδία», έναν κόμβο αλληλεγγύης και κοινωνικής πρωτοτυπίας σε ένα όμορφο ανακαινισμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, είχε κάποιος στον νου του να… βάλει νερό στο κρασί του, να χαμηλώσει τις προσδοκίες του. Γιατί τόσο ο χώρος όσο και η εξυπηρέτηση αλλά και η ποιότητα των προσφερομένων εδεσμάτων και ποτών είναι υψηλότατων προδιαγραφών. Και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει και για τα αντικείμενα που εκτίθενται και πωλούνται στον χώρο τού «αρτ σχεδία», επίσης στο ισόγειο.

Η ποιότητα είναι το μεγάλο στοίχημα όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα. Από τον Χρήστο Αλεφάντη, εκδότη του περιοδικού, τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και την ομάδα του (που έστησαν το μενού και εκπαίδευσαν τους ανθρώπους που δουλεύουν στην κουζίνα), τον Πέτρο Μυτιληναίο, που έχει επιμεληθεί τη λίστα με τα κοκτέιλ, τον Νίκο Θεοδωρίδη, πρώην πωλητή του περιοδικού και τώρα μάγειρα, μέχρι τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ποτηρόπουλο (το γραφείο τού οποίου έκανε τη μελέτη για το καφέ μπαρ), τον Γιάννη Τσεκλένη (που σχεδίασε τις ποδιές) και τη Βανέσα που δουλεύει στο εργαστήριο.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω