• Αναζήτηση
 • Μετά το Brexit οι αμερικανικές τράπεζες ετοιμάζονται για την Ευρώπη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι αμερικανικές τράπεζες είναι έτοιμες να καλύψουν το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ το Bloomberg, παραλληλίζοντας μάλιστα το εγχείρημα με την κάλυψη του πολιτικού κενού από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Ουάσιγκτον εξήλθε από τον απομονωτισμό της. Και πάλι εις βάρος της Βρετανίας…

  «Το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα, ταλαιπωρημένο από τις κρίσεις χρέους, από τα «κόκκινα» δάνεια και από τις πολιτικές ανακατατάξεις μετά το παγκόσμιο κραχ του 2008, καλείται τώρα να επουλώσει το τραύμα από το Brexit. Στη συγκυρία αυτή οι αμερικανικές τραπεζικές υπερδυνάμεις, όπως η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs Group, σπεύδουν να προωθήσουν τις θέσεις τους έναντι των ανταγωνιστριών τους στην Ευρώπη και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους εκτός αμερικανικών συνόρων όσο ποτέ άλλοτε ως τώρα στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής» γράφει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

  Πρόσβαση σε κεφάλαια

  Η αμερικανική τραπεζική εισβολή στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιτευχθεί επειδή η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αφήσει τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κλάδο… μισό. Το Λονδίνο θα πάψει να διαδραματίζει τον ρόλο της ευρωπαϊκής πύλης για τις αμερικανικές τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια, όπως πιστεύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bank of America Μπράιαν Μόινιχαν.

  «Στο τέλος της ημέρας, εκείνο που κάνει μεγάλη και ισχυρή την Αμερική είναι οι τράπεζές της, όλα εκείνα τα κεφάλαια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαθέσει. Αυτό μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ταχύτερες προοπτικές ευημερίας στους ανθρώπους. Οσο για τις επιχειρήσεις, έχουμε τη δυνατότητα να τους δώσουμε πολύ πιο γρήγορα πρόσβαση στα κεφάλαια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός τραπεζίτης σε τραπεζική συνδιάσκεψη στη Βοστώνη. «Ηδη η Wall Street επεκτείνεται στην Ευρώπη. Η Bank of America άνοιξε κέντρο συναλλαγών στο Παρίσι, ενώ οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και JPMorgan μεταφέρουν τάχιστα κεφάλαια και στελέχη στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι» τονίζει το Bloomberg.

   

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk