Με την «εις άτοπον απαγωγή» έσφιγγε ο κλοιός

Με την «εις άτοπον απαγωγή» έσφιγγε ο κλοιός | tovima.gr

Αρχικά στο «στόχαστρο» μπήκαν περίπου 5-6 άτομα – κυρίως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ή γνωστοί του Χρ. Παππά που διεκπεραίωναν τις συνεννοήσεις του για θέματα του δικαστηρίου της οργάνωσης (όπου δεν εμφανιζόταν) ή άλλες προσωπικές εκκρεμότητες. Επιπλέον εκτενής έλεγχος γινόταν σε συναλλαγές συγγενικών προσώπων ή στελεχών της ακροδεξιάς οργάνωσης όπου είχαν εμφανισθεί ορισμένες ύποπτες εκροές χρημάτων, χωρίς και πάλι επιβεβαίωση. Καθότι και σε αυτή την περίπτωση η πραγματικότητα ήταν πολύ απλή. Για τη διαβίωση του πρώην υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης χρειάζονταν μόνο 150-200 ευρώ μηνιαίως για τα επιπλέον ψώνια στο σουπερμάρκετ από την 52χρονη ουκρανή φίλη του. Ακόμη έχει ερευνηθεί αν μπορεί να ίσχυε το… δημοφιλές «σενάριο» για παραμονή του σε μοναστήρι του Αγίου Ορους ή της Σερβίας, ενώ εξετάστηκε το ενδεχόμενο για διαμονή σε πόλεις της Γερμανίας, της Σερβίας, του Βελγίου, και άλλων χωρών όπου είχε συγγενικά πρόσωπα, προσωπικούς φίλους ή δραστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν δημιουργήσει πυρήνες της οργάνωσης. Επιπλέον είχαν ερευνηθεί και άλλες, πιο ακραίες εκδοχές για φυγή του – άγνωστο πώς – στη Νότια Αμερική, στην Απω Ανατολή κ.λπ.

Στις 20 Φεβρουαρίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του. Κι αυτό όχι γιατί υπήρχε έστω μία σαφής ένδειξη ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό (ίσως με φορτηγό όχημα που έχει κινηθεί προς Ιταλία, βόρεια σύνορά μας κ.λπ.). Κύριος στόχος αυτής της ενέργειας ήταν να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να απευθυνόταν σε μια ξένη κρατική υπηρεσία ή να νοσηλευόταν σε νοσοκομείο σε άλλη χώρα (ίσως και για COVID-19) και να μη γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο, επειδή δεν υπάρχει διεθνής αναζήτησή του.

Ομως τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί έκλειναν με την «εις άτοπον απαγωγή» τον κλοιό γύρω από τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά, προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο-κλειδί που τον υπέθαλπε, πιθανόν «χαμένο» μέσα στην πρωτεύουσα. Θυμίζοντας εκτός των άλλων την περίπτωση της εξαφάνισης του καταζητούμενου Ηλία Μαζαράκη, που κατηγορούνταν από το 1998 για διπλή ανθρωποκτονία. Κι ενώ υπήρχε η εντύπωση ότι είχε διαφύγει στη Βενεζουέλα, στην Ολλανδία ή αλλού, τελικώς βρέθηκε στα τέλη του 2020 σε διαμέρισμα στη Ν. Σμύρνη όπου περνούσε απαρατήρητος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk