• Αναζήτηση
 • Με… μεταγραφή από τη Michelin ο αντικαταστάτης του Κάρλος Γκον

  Με… μεταγραφή από τη Michelin ο αντικαταστάτης του Κάρλος Γκον | tovima.gr

  Διαδικασίες για την εξεύρεση νέου επικεφαλής δρομολογεί η Renault. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Κάρλος Γκον παραμένει προφυλακισμένος στο Τόκιο. Ο ίδιος διακηρύσσει με στεντόρεια φωνή την αθωότητά του, αλλά οι δικηγόροι του προειδοποιούν ότι ενδέχεται να μείνει για μήνες ακόμα προφυλακισμένος (συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο) επειδή θεωρείται ύποπτος για φυγή στο εξωτερικό. Την περασμένη Τρίτη ιαπωνικό δικαστήριο απέρριψε άλλωστε νέα αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση που υπέβαλε.

  Ο ηλικίας 64 ετών Γκον θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της συμμαχίας της Renault με την ιαπωνική Nissan – το 2016 στη συμμαχία προσχώρησε και η επίσης ιαπωνική Mitsubishi. Μετά τη σύλληψή του τόσο η Nissan όσο και η Mitsubishi τον… απάλλαξαν από τα καθήκοντά του. Τώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η γαλλική κυβέρνηση που κατέχει μερίδιο 15% στη Renault συνέστησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να αναζητήσει τον διάδοχο του διάσημου μάνατζερ.

  Το Σαββατοκύριακο

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault επρόκειτο να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο που διανύουμε. Και ως επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γκον στην προεδρία της Renault προβάλλεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ελαστικών Michelin Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ.

  Ο βραζιλιανικής καταγωγής και γεννημένος στον Λίβανο γάλλος μάνατζερ συνελήφθη από τις Αρχές της Ιαπωνίας με την κατηγορία ότι απέκρυπτε επί μία πενταετία (έως το 2015) εισοδήματα που ενθυλάκωνε στην Ιαπωνία ως επικεφαλής της Nissan. Προ δεκαημέρου οι ιαπωνικές Αρχές απήγγειλαν στον Κάρλος Γκον την κατηγορία ότι παραποιούσε τα στοιχεία για τις αποδοχές του για μία ακόμα τριετία.

  Ο άλλοτε επιδραστικός μάνατζερ κατηγορείται επίσης για απιστία, και συγκεκριμένα ότι μετέφερε στη Nissan και επιβάρυνε την εταιρεία με ζημιές από προσωπικές επενδυτικές του κινήσεις. Την περασμένη Δευτέρα δημιουργήθηκε ζήτημα για τις συνθήκες κράτησής του στις φυλακές του Τόκιο, καθώς η σύζυγός του κατήγγειλε δημοσίως ότι αυτές είναι άθλιες. Σε εννεασέλιδη επιστολή της η Κάρολ Γκον χαρακτηρίζει «δρακόντειο» και «απάνθρωπο» το ιαπωνικό σωφρονιστικό σύστημα. Κατά το δίμηνο της κράτησής του άλλωστε ο γάλλος μάνατζερ φέρεται να έχει αδυνατίσει κατά τουλάχιστον 10 κιλά.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk