Το μεγάλο πιάτο, κατασκευασμένο από βαρύτιμο κρύσταλλο, σε χρώματα τιρκουάζ, σμαραγδί και χρυσαφένια, «φιλοξενούσε» τα αγαπημένα ζυμαρικά tonnarelli με αστακό και κομμάτια αρνιού. Παρατηρούσα κάνοντας διάφορους μορφασμούς την Εσθήρ να βυθίζει το πιρούνι της στα λαοφιλή (σε αυτούς που διαθέτουν βαριά πορτοφόλια) pasta που έφεραν την υπογραφή του ιταλού chef του «La Sponda». Η παιδική μου φίλη, η οποία περνάει πάντα λίγες ημέρες στο κοσμοπολίτικο Ποζιτάνο της γειτονικής χώρας και στο πανέμορφο όσο και πανάκριβο ξενοδοχείο «Le Sirenuse», δεν μπορεί να αντισταθεί στην ευφάνταστη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ίδια, κουζίνα του. Θεωρώ αρκετά «επικίνδυνη» (όσο πεπειραμένος και αν είναι ο σεφ) τη μείξη αστακού και αρνιού μέσα σε ένα βουναλάκι από ζυμαρικά. Προτιμώ πάντα τα κλασικά σπαγγέτι με λευκή σος και αρκετό πιπέρι. Μια κλασική, σταθερή επιλογή που σε κρατάει μακριά από στομαχικά προβλήματα. Η Εσθήρ, η οποία από την άλλη πλευρά τρελαίνεται για περίεργες γεύσεις, προσκάλεσε τον σεφ στο σπίτι της στα βόρεια της Αθήνας, με σκοπό να μαγειρέψει για την ίδια και τους φίλους της. Ακολουθώντας για μια ακόμα φορά την τάση που ξεκίνησε, όπως έχω ξαναγράψει, στα north suburbs με «φόντο» τα λαμπερά mansions επιφανών επιχειρηματιών. Η μεγάλη κίνηση άλλωστε στα εκπληκτικής ομορφιάς spots της Νότιας Ιταλίας δεν έχει ξεκινήσει. Οι τουρίστες των πολύ υψηλών εισοδημάτων αναμένουν οδηγίες και πληροφορίες για την εξέλιξη της COVID-19 και τα μέτρα προστασίας στη South Italy. Οι Σειρήνες της ελληνικής μυθολογίας, που «ταξιδεύουν» στην Ιταλία, μας προσκαλούν στο Ποζιτάνο, στο Αμάλφι, στο Κάπρι, στο Σορέντο, στη Σαρδηνία. Το κάλεσμα όμως των κοριτσιών με τα ξέπλεκα μαλλιά που αναδύονται από τη θάλασσα και κρύβονται στα βράχια μπορεί να είναι επικίνδυνο…

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω