Λήψη μέτρων από τις εταιρείες

Λήψη μέτρων από τις εταιρείες | tovima.gr

Εταιρείες αρχίζουν να προσέχουν τις ανάγκες των εργαζομένων τους, πολλοί από τους οποίους νιώθουν εξάντληση (burnout) ύστερα από μήνες τηλεργασίας και καραντίνας. Η Mozilla αποφάσισε να κλείσει τελείως για μια «εβδομάδα ευεξίας» μέχρι σήμερα Κυριακή. Τον Ιανουάριο είχε θεσπίσει την «ημέρα ευεξίας», μία μέρα τον μήνα, πάντα Παρασκευή, που η εταιρεία έμενε κλειστή. Τον Ιούνιο αποφάσισε η ημέρα αυτή να γίνει εβδομάδα.  

Το ίδιο είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα η Bumble, ενώ η LinkedIn είχε κλείσει για μία εβδομάδα τον Απρίλιο. Οι εταιρείες αποφασίζουν να κλείσουν τελείως γιατί παρατήρησαν ότι αν δώσουν απλώς άδεια στους εργαζομένους τους εκ περιτροπής, όσο η εταιρεία παραμένει ανοιχτή, οι αδειούχοι αναγκάζονται να απαντούν σε μέιλ και να λύνουν προβλήματα και πολλοί δεν χαλαρώνουν.   

Η PepsiCo και η Verizon αύξησαν τις ημέρες πληρωμένης αργίας και αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον μέτρα που είχαν πάρει λόγω της πανδημίας για τη βοήθεια όσων φροντίζουν παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς και να καθιερώσουν ευέλικτο ωράριο και τηλεργασία. «Οι εργαζόμενοι μαζί με τους προϊσταμένους τους θα επιλέξουν ποιες εργασίες θα γίνονται εξ αποστάσεως και ποιες στα γραφεία της PepsiCo» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk