«Καρατομήθηκε» ο πρόεδρος του CBS για σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες

«Ο Λέσλι Μουνβς έχτισε την καριέρα του ως διευθυντής τηλεοπτικών προγραμμάτων και σειρών που είχαν σαφείς χαρακτήρες: καλούς και κακούς» γράφει ο Τζον Κόμπλιν στους «New York Times». Κάποιες φορές όμως το σενάριο έχει ανατροπές. Οι καλοί αποδεικνύονται κακοί και τούμπαλιν. Μια ανάλογη ανατροπή είχε και η καριέρα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του CBS. Και από θαυμαστός ήρωας μετατράπηκε εν μιά νυκτί σε βδελυρό μουρντάρη. Τι κι αν έσπευσε να δωρίσει (ήταν μια απόφαση που έλαβε από κοινού με το κανάλι) μέρος της αποζημίωσής του (20 δισ. από τα 120 δισ. δολάρια) σε οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα #MeToo; Ο χρόνος για τις 12 εργαζόμενες στο CBS που φέρεται να έχει εκβιάσει σεξουαλικά δεν γυρίζει πίσω.
Με θητεία 23 συναπτά έτη ως στέλεχος στην επιχείρηση – από το 2006 διευθυντικό -, ο ηλικίας 68 ετών Μουνβς μεταμόρφωσε το CBS από έναν γερασμένο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό σε μια επιτυχημένη, σύγχρονη επιχείρηση παροχής προγραμμάτων σε ψηφιακές πλατφόρμες. Η αποκάλυψη των κατά συρροή σεξουαλικών επιθέσεων οδήγησε στην άμεση αντικατάσταση του Μουνβς από τον διευθυντή Λειτουργιών του αμερικανικού καναλιού Τζόε Ιανιέλο.

Αποκάλυψη του «New Yorker»

Ολα έγιναν έπειτα από τις καταγγελίες έξι γυναικών που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή το περιοδικό «New Yorker», ότι ασκώντας φυσική βία και εκφοβίζοντάς τες τις εξανάγκασε να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Επρόκειτο για το δεύτερο άρθρο για τον βίο και την πολιτεία του Μουνβς που δημοσίευε στο περιοδικό ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής-δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου. Στο πρώτο ρεπορτάζ, που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού στα τέλη Ιουλίου, ο Φάροου αποκάλυπτε τις καταγγελίες άλλων έξι γυναικών κατά του Μουνβς.
Λίγες ημέρες μετά την πρώτη ανάρτηση ο Μουνβς παραδέχθηκε ότι είχε σχέσεις με τρεις από τις καταγγέλλουσες, αλλά με τη συναίνεσή τους. Και φωτογραφήθηκε με το αγέρωχο ύφος του ακαταδίωκτου να δειπνεί σε εστιατόριο διασήμων στο Χόλιγουντ με τη σύζυγό του, τη δημοσιογράφο και τηλεοπτική παραγωγό του CBS, Τζούλι Τσεν. «Ηθελε να πείσει τους συνεργάτες του ότι δεν είναι δυνατόν αυτός να έχει την τύχη άλλων διασήμων που καταστράφηκε η καριέρα τους, όπως του Χάρβεϊ Γουάινστιν, του Τσάρλι Ρόουζ ή του Ρότζερ Εϊλς» σημειώνει ο Κόμπλιν στους «ΝΥΤ».
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk