«Techno-emotional cuisine» ονομάζεται η κουζίνα που, με όπλα της την υψηλή τεχνική, δημιουργεί συναισθήματα και ξυπνάει αναμνήσεις σε όποιον τη δοκιμάζει. Βασικά της χαρακτηριστικά ο σεβασμός στη φρέσκια πρώτη ύλη, η έμπνευσή της από την παραδοσιακή κουζίνα και η συνεχής αναζήτηση νέων τεχνικών για την όσο το δυνατόν εντονότερη ανάδειξη της γεύσης κάθε πιάτου. Στην Ελλάδα, μία από τις πιο καταξιωμένες εκπροσώπους αυτής της υψηλού επιπέδου κουζίνας είναι η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Συνιδιοκτήτρια του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin εστιατορίου Funky Gourmet – που θα αρχίσει σύντομα την επαναλειτουργία του στο ξενοδοχείο Hilton – καθώς και δύο άλλων στο Λονδίνο (Opso και Pitta Βun), βραβευμένη ως η 4η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο από τον θεσμό «The Best Chef Awards 2017», και με πολλές ακόμη περγαμηνές στο βιογραφικό της, αποτελεί έμπνευση για τις γυναίκες σεφ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις επαγγελματικές κουζίνες παγκοσμίως.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω