«Η ΝΔ επιχείρησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ»

«Η ΝΔ επιχείρησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ» | tovima.gr

Ασκείτε σκληρή κριτική στα ΜΜΕ, στα οποία καταλογίζετε ότι αναπαράγουν την κυβερνητική γραμμή. Δεν είστε υπερβολική;

«Η Ελλάδα κατρακυλά στους δείκτες ελευθερίας του Τύπου και η ποιότητα της δημοκρατίας έχει υποβαθμιστεί μέσα στην πανδημία. Η ΝΔ επιχείρησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα, να επιβάλει τη γραμμή της, να «αποπολιτικοποιήσει» τη συζήτηση και να γεμίσει τα τηλεοπτικά πάνελ με στελέχη της και ως ειδικούς, εξοβελίζοντας την αντίθετη άποψη. Προσοχή, δεν ζητώ και δεν ζήτησα ποτέ προνομιακή μεταχείριση, ούτε υπερπροβολή. Ζητάμε το αυτονόητο και συνταγματικά επιβαλλόμενο, να ακούγονται όλες οι απόψεις, να λειτουργεί ομαλά ο δημόσιος διάλογος, να γίνεται σεβαστή η λαϊκή εντολή. Και αυτό είναι ευθύνη του ΕΣΡ. Αποτελεί χρέος για τον δημοσιογραφικό κόσμο να υπερασπιστεί την πολυφωνία και την ίδια την τιμή της δημοσιογραφίας».

Πότε θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να καθορίσει τον «οδικό χάρτη» της εκλογής ηγεσίας; Θα γίνει η διαδικασία τον Νοέμβριο ή ενδεχομένως να μεταφερθεί στις αρχές της νέας χρονιάς;

«Οπως έχει συλλογικά αποφασιστεί, μέσα στον Σεπτέμβριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες, πάντοτε στο πλαίσιο του Καταστατικού μας, το οποίο θα τηρηθεί πλήρως. Διαθέτουμε μακρά εμπειρία στη διεξαγωγή υποδειγματικών δημοκρατικών διαδικασιών, που όχι απλώς ουδέποτε αμφισβητήθηκαν, αλλά λειτούργησαν ως παράδειγμα και για άλλα κόμματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk