• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Η Λούλου και ο Αμλετ…

  Λίγο πριν από την πρεμιέρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης με το έργο του Πίντερ «Παλιοί καιροί» και ενώ θα ακολουθήσει ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, ο Γιάννης Χουβαρδάς (φωτογραφία) έκλεισε ήδη την παραγωγή για τη σεζόν 2019-2020…
  nnn
  Είναι η «Λούλου» του Φρανκ Βέντεκιντ που θα ανέβει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εξπρεσιονιστικό έργο «σωμάτων και όχι χαρακτήρων», όπως είχε πει ο σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαηλίδης, που το είχε παρουσιάσει σε δύο διαφορετικές εκδοχές με το Ανοιχτό Θέατρο – πρώτα με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και δέκα χρόνια μετά με πέντε ηθοποιούς να ερμηνεύουν τη Λούλου.
  nnn
  Για τον Γιάννη Χουβαρδά είναι η πρώτη φορά που ανεβάζει ξανά ένα έργο που έχει ήδη σκηνοθετήσει στο παρελθόν. Γιατί η «Λούλου» ανέβηκε σε δική του σκηνοθεσία το 1984 στη Νορβηγία.
  nnn
  Σαν να είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, επιστρέφει στο έργο με μια λιγότερο ρεαλιστική ματιά, αλλά κυρίως με μια διάθεση προς το γκροτέσκο, το τσίρκο. Σαν να βασίζεται περισσότερο στον υπότιτλο που έβαλε ο Βέντεκιντ στη «Λούλου», ήτοι «Μια τραγωδία τεράτων» ή «Μια τερατώδης τραγωδία» – από τη Stefi & Lynx productions.
  nnn
  Η συνεργασία του Γιάννη Χουβαρδά με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σηματοδοτεί παράλληλα και ένα άνοιγμα του Ιδρύματος σε μεγάλες παραγωγές…
  nnn
  Και η Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι έτοιμη για του χρόνου, συνεχίζοντας στον δρόμο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Από την εφετινή «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» περνάει στον «Αμλετ», ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Σε παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, με τον οποίο συνεργάζεται ήδη. Πού; Ο χώρος αναμένεται ιδιαίτερος και… site specific.
  nnn
  Τον ρόλο του «Αμλετ» θα ερμηνεύει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, που έπειτα από έξι χρόνια θα αφήσει το θέατρο Αθηνών και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για μια πραγματικά μεγάλη και ενδιαφέρουσα πρόκληση στην πορεία του.
  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk