• Αναζήτηση
 • Η Γαλλία φορολογεί την GAFA

  Παρακάμπτει την ΕΕ

  ΤοΒΗΜΑ Team
  French Finance Minister Bruno Le Maire attends the questions to the government session at the National Assembly in Paris, France, November 27, 2018. REUTERS/Gonzalo Fuentes (File: 2018-11-27T145710Z_1071135286_RC1CE47A1360_RTRMADP_3_FRANCE-POLITICS.JPG )

  Τη βούληση της κυβέρνησής του να προχωρήσει μόνη της στη φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών – Google, Apple, Facebook, Amazon, γνωστών και ως GAFA – από την 1η Ιανουαρίου 2019 εξέφρασε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ. Ο γάλλος υπουργός διευκρίνισε, μάλιστα, ότι το Παρίσι προσδοκά να ενθυλακώνει από την πηγή αυτή περί τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

  Η Γαλλία από κοινού με τη Γερμανία ασκούσαν πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμφωνήσει στη λήψη, από το νέο έτος, μέτρων που θα περιορίζουν τις εξοργιστικές πρακτικές που ακολουθούν οι Big Four της παγκόσμιας τεχνολογίας προκειμένου να γλιτώνουν φόρους, που συνίστανται κυρίως στη μεταφορά τζίρου και κερδών από μια ευρωπαϊκή χώρα σε άλλη με χαμηλότερους συντελεστές. Η Κομισιόν έχει προτείνει τη φορολόγηση των εσόδων των μεγάλων ιντερνετικών εταιρειών με συντελεστή 3%. Οι προσπάθειες για κοινή δράση στο πλαίσιο της ΕΕ έχουν βαλτώσει εξαιτίας των ενστάσεων και προσκομμάτων που εγείρουν χώρες-μέλη της Ενωσης, με πρώτες την Ιρλανδία, την Τσεχία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk