Η ενίσχυση με ιδιώτες και η αγωνίαγια τους νοσούντες υγειονομικούς

Η ενίσχυση με ιδιώτες και η αγωνίαγια τους νοσούντες υγειονομικούς | tovima.gr

Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών – πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών – για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας (3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια).

Στην επόμενη φάση (ενδεχομένως έως τα τέλη της εβδομάδας) η επιστράτευση θα συνεχιστεί για την ενδυνάμωση των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια), αναζητώντας τη συνδρομή και παιδιάτρων, με στόχο αφενός τη στελέχωση των δομών υγείας, αφετέρου των εμβολιαστικών κέντρων.

Αλλωστε, μπορεί προς το παρόν ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των υγειονομικών που νοσεί – δεδομένου ότι η Ομικρον μολύνει αδιακρίτως εμβολιασμένους και μη – να χαρακτηρίζεται από τα στελέχη της οδού Αριστοτέλους «διαχειρίσιμο πρόβλημα», πίσω όμως από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων επικρατεί αγωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το… ελαστικό πρωτόκολλο που ισχύει για τους υγειονομικούς – πενθήμερη καραντίνα και επιστροφή στο πόστο τους αμέσως μετά ακόμη και αν έχουν ήπια συμπτώματα αλλά και χωρίς αρνητικό τεστ, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας ΚΝ95 – να υιοθετηθεί και από άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες όπως είναι η αστυνομία και ο στρατός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk