Η εξίσωση της εκπροσώπησης όλων των τάσεων

Η εξίσωση της εκπροσώπησης όλων των τάσεων | tovima.gr

Στο μέτωπο των εσωτερικών συσχετισμών η κυριαρχία του κ. Ανδρουλάκη μοιάζει να είναι σχεδόν απόλυτη. Παρά το ότι στην εσωκομματική διαδικασία της περασμένης Κυριακής χάθηκαν μάχες σε κρίσιμες νομαρχιακές επιτροπές, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το σώμα των συνέδρων πρόσκειται, σε ποσοστό περί το 70%, στη νέα ηγεσία. Μια τέτοια αριθμητική συνοδευόμενη από τις κατάλληλες «γραμμές» στην ψηφοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απόλυτα ελεγχόμενη Κεντρική Επιτροπή, το έργο αυτό έχει ξαναπαιχθεί στο παρελθόν. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο προσανατολισμός της ηγεσίας, όπως μεταδίδεται, κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Η επιθυμία του προέδρου του ΠαΣοΚ, που όπως λέγεται φτάνει τα όρια της εντολής, είναι να εκπροσωπηθούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή άπαντες, από τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στο κεντροαριστερό σχήμα μέχρι και τους υποψήφιους αρχηγούς.

«Ολοι θα έχουν τη φωνή και τους ανθρώπους τους στην Κεντρική Επιτροπή» αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.  Δεν είναι και τόσο εύκολη η εξίσωση. Το ενδιαφέρον για μια θέση στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα έχει περί τα 300 μέλη είναι μεγάλο και οι υποψηφιότητες πολλές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.000 στελέχη έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον, τα περισσότερα είχαν υποστηρίξει τον νέο αρχηγό του κόμματος. Πολλοί θα μείνουν απέξω.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως λέγεται, γνωρίζει ότι θα δυσαρεστήσει κάποιους από τους υποστηρικτές του, αλλά αυτό που προέχει είναι να δοθεί το μήνυμα της ενότητας και της εκπροσώπησης όλων των τάσεων και των απόψεων που υπάρχουν στο κόμμα. Αυτή τη διαβεβαίωση άλλωστε φέρεται να έχει δώσει στους εκπροσώπους κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή είναι αυτή που θα στείλει τα μηνύματα και το ενδιαφέρον, όπως πάντα, θα στραφεί στα πρόσωπα της πρώτης εικοσάδας. Αυτά θα αποτελέσουν τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος στη νέα εποχή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk