Η δράση για το κλίμα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πανδημιών

Η δράση για το κλίμα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πανδημιών | tovima.gr

Σήμερα, οι κυβερνήσεις ορθά επικεντρώνονται στο να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των πολιτών τους. Αλλά καθώς θα ξεκινάμε την ανοικοδόμηση από αυτή την πανδημία, πρέπει να πιέσουμε τους υπευθύνους της πολιτικής να βεβαιωθούν ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα ενισχύσουν τα συνήθη σενάρια στηρίζοντας βιομηχανίες που ρυπαίνουν. Πρέπει, αντίθετα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα επεκτείνοντας την ανανεώσιμη ενέργεια, ενισχύοντας την ενεργειακή αυτάρκεια και οικοδομώντας καινοτόμα συστήματα μέσων μεταφοράς. Τα μέτρα αυτά θα σώσουν ζωές, θα προστατεύσουν την κοινότητα απέναντι στους κινδύνους μιας πανδημίας και θα βοηθήσουν στο να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο κλίμα για τα παιδιά μας.   

Οπως το έθεσε πρόσφατα η Πατρίσια Εσπινόσα, εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης – Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, «η Covid-19 είναι η πιο επείγουσα απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η ακόμη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μακροχρόνια». Εχει δίκιο, και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτραπούν σοβαρές απειλές όπως η Covid-19 είναι να χειριστούμε αποφασιστικά την ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Ο κ. Aaron Bernstein, είναι παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, είναι προσωρινός διευθυντής του Κέντρου για το Κλίμα, την Υγεία και το Παγκόσμιο Περιβάλλον στο T.H. Chan School of Public Health του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Νέες Εποχές
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk