GRAMMA-1

GRAMMA-1 | tovima.gr

Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ‘σουν δυο μέρες τον χρόνο.

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ  

Για την αποψίλωση και καταπάτηση δημοσίων δασών δεν ευθύνονται μόνο η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία. Τεράστια – μάλλον τη μέγιστη –  ευθύνη φέρει και η δικαστική εξουσία, ιδίως τα πολιτικά δικαστήρια που κρίνουν ζητήματα κυριότητας επί καταστραφέντων δημοσίων δασών. Μερίδιο ευθύνης έχει φυσικά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

ΖΕΥΞΙΟΣ, ΠΑΤΡΑ

Στην κοινωνία των άκρων, κάποτε εμφανίστηκε γυναίκα με νέες απόψεις. Αλλοι την αντιμετώπισαν με αμηχανία, άλλοι με ειρωνεία και πολλοί με αποστροφή. Την έλεγαν «Μετριοπάθεια».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΝΤΟΣ, ΚΟΖΑΝΗ

Μία συγγνώμη ζήτησε ο άνθρωπος και του είπαν: από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Επρεπε να πει sorry, désolé ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!..

ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΔΟΝ, ΑΒΑΔΑΙΟΣ

Διόδωρε, άλλοι καίνε κι άλλοι κλαίνε. Κάποιοι δύσκολα κρύβουν τη χαρά, προσδοκώντας ποσοστά.

ΜΙΧ. ΜΑΡΤΙΑΛΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον τραυματισμένο από τρομοκράτες κ. Παπαδήμο. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε περαστικά στον κ. Χαρδαλιά και έστειλε στο νοσοκομείο τον πολυπράγμονα κ. Σπίρτζη. Λέτε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπολιτίζεται;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ

Ως ευ (επανα)παρέστης εις τον χώρον των βαθέων λογισμών και των ρηξικέλευθων τομών. Ταύτα και μένω, φρέσκα πράγματα περιμένω στο πόστο μας το καταξιωμένο. Θαρσείν χρη, τάχ’ αύριον έσεται άμεινον… Ευτύχει.

Γ. IDIOT – ΗΣ, ΑΙΓΙΝΑ

Καλό φθινόπωρο! Ελπίζω χωρίς πλημμύρες. Η αιτία για τις πυρκαγιές είναι ότι αντί να φυτεύουμε γλάστρες στα μπαλκόνια μας, φυτεύουμε σπίτια στα δάση μας. Και το χειρότερο είναι ότι αισθάνομαι μια ντροπιαστική ανακούφιση που γεννήθηκα γυναίκα στην Ελλάδα των μνημονίων, της κρίσης, του κορωνοϊού, και όχι στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν. Ελπίζοντας στην επιβίωση και στην άνθηση αυτού του ωραίου κόσμου, σας χαιρετώ.

ΔΕΣΠΩ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ

Μέχρι την Πανδημία τα Κόμματα εξουσίας τα λέγαμε πολυσυλλεκτικά. Τώρα με την ανοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ του αντιεμβολιαστή Πολάκη, θα μιλάμε για Κόμματα «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ

Μετά από καταστροφικά γεγονότα, οι εκάστοτε κυβερνώντες ανακαλύπτουν κενά στην κρατική μηχανή και ακολουθούν ανα-διατάξεις, ανα-κατατάξεις,
ανα-διαρθρώσεις, ανα-προσδιορισμοί, κ.ο.κ. Ητοι, το «ανα-» πρέπει να αποκτήσει την επιπλέον σημασία του «προσχηματικού συνθετικού», γιατί τελικά αυτό που γίνεται είναι η προαγωγή ημετέρων και η είσοδος κομματικών στον κρατικό κορβανά, μέχρι να διαπιστωθεί το νέο gap…

Γ.Κ., ΚΥΜΗ

Θέατρον «Υποκρισία». Μετά την επιτυχίαν του έργου «Φωτιές» από σήμερον νέον έργον: «Τα εμβόλια».
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Νέες Εποχές
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk