Για video streaming και social media η μεγαλύτερη χρήση δεδομένων από το κινητό

Σε πέντε χρόνια οκταπλασιάστηκαν οι ανάγκες παροχής δεδομένων για να μπαίνουν οι χρήστες στα social media, στο Διαδίκτυο, στη μουσική και στο video streaming

Το πάθος των Ελλήνων για τα social media, το Διαδίκτυο, τη μουσική και το video streaming,  που ικανοποιούν καθημερινά μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, οδήγησε σε πέντε χρόνια στον οκταπλασιασμό των αναγκών και της χρήσης δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η COSMOTE, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα που ανταποκρίθηκε στην τεράστια αυτή ζήτηση, οι έλληνες καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το κινητό τους για να ανεβάσουν περιεχόμενο στα social media, να περιηγηθούν το Διαδίκτυο, να παρακολουθήσουν βίντεο ή για streaming μουσικής.
Τα social media απορροφούν το 30% της κίνησης. Στη δεύτερη θέση, το 30% της κατανάλωσης data αφορά το video streaming, ενώ το 25% της κίνησης στρέφεται και στο web browsing.
Το μεγάλο άλμα
Σε τεχνικούς όρους, είναι εντυπωσιακό ότι από τα 6,7 petabytes (το ένα petabyte ισούται με 1.000 terabytes) της κίνησης data το 2013, το 2017 η χρήση εκτοξεύτηκε στα 57,5 petabytes, ενώ εφέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 50%.
Απαντώντας στην αυξανόμενη ζήτηση, η COSMOTE έχει ενισχύσει τα διαθέσιμα MB των προγραμμάτων κινητής για οικιακούς πελάτες, COSMOTE Mobile και Family, έως και 80%. Παράλληλα εμπλουτίστηκαν και οι υπόλοιπες παροχές (χρόνος ομιλίας, SMS).
Νέα προγράμματα κινητής
Τα νέα ατομικά προγράμματα συμβολαίου COSMOTE Mobile προσφέρουν έως 2.000 λεπτά ομιλίας και SMS προς όλα τα εθνικά κινητά, καθώς και περισσότερα ενσωματωμένα data που φτάνουν τα 5 GB για ακόμη περισσότερο Mobile Internet.
Με περισσότερα data έχουν εμπλουτιστεί και τα οικογενειακά προγράμματα συμβολαίου COSMOTE Mobile Family. Τα προγράμματα προσφέρουν έως 10 GB, τα οποία μπορεί να μοιράζεται όλη η οικογένεια, αλλά και απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, καθώς επίσης family data limits που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να θέτουν όρια στα MB που καταναλώνουν τα παιδιά τους, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.
Αξιοποιώντας τα εμπλουτισμένα data των προγραμμάτων κινητής, οι συνδρομητές COSMOTE έχουν στη διάθεσή τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φωνής και Μobile Internet μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στη χώρα, με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98% και 94% αντίστοιχα. Το δίκτυο της COSMOTE έχει αποσπάσει το βραβείο γρηγορότερου δικτύου κινητής «Greece’s Fastest Mobile Network 2018» από την Ookla®, τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων Mobile Internet. Πρόσφατα επίσης έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» για τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής στην Ελλάδα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του φορέα, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν 80% υψηλότερες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής στα αστικά κέντρα/μεγάλες πόλεις και τριπλάσιες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής στις μικρότερες πόλεις και στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk