• Αναζήτηση
 • Ευκαιρίες σε 8 κλάδους στην Ελλάδα

  Jon Baranano Gavina: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης 14 τραπεζών μπορούν να αναπτύξουν τις διεθνείς εμπορικές τους σχέσεις

  ΔΙΟ
  Ευκαιρίες ανάπτυξης σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας διαβλέπει ο κ. Jon Baranano Gavina, Global head of non-Financial Services της Banco Santander και πρόεδρος του Trade Club Alliance (TCA). Ο ίδιος εξηγεί πως οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης 14 τραπεζών μπορούν να αναπτύξουν τις διεθνείς εμπορικές τους σχέσεις.
  Ποια είναι η εκτίμησή σας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας;
  «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαγωγικό προσανατολισμό και εμπορικό τομέα που αντιπροσωπεύει το 62% του ΑΕΠ της. Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, οι ιχθυοκαλλιέργειες, το βαμβάκι, η ναυτιλία, τα καλλυντικά, η πληροφορική, οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια».
  Εκπροσωπείτε έναν μεγάλο τραπεζικό όμιλο. Πώς μπορεί ο κλάδος σας να στηρίξει το επιχειρείν;
  «Οι τράπεζες παίζουν κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας τους πελάτες τους, ώστε να μπορέσουν να σταθούν με αξιώσεις στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό. Το Trade Club Alliance (TCA), στο οποίο συμμετέχουν 14 κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων η Santander από την Ισπανία και η Eurobank από την Ελλάδα, δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει αυτόν τον σκοπό».
  Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή στο TCA;
  «Πρόκειται για το πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που εκτείνεται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες. Σε αυτή την κοινότητα συμμετέχουν πελάτες από τα πιο αξιόπιστα και μεγάλα τοπικά πιστωτικά ιδρύματα.
  Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να συνδεθούν με φερέγγυους εμπορικούς εταίρους σε όλον τον κόσμο, ξεκινώντας ή ενισχύοντας τις διεθνείς τους συναλλαγές. Παράλληλα, βελτιώνουν το προφίλ τους, καθώς έχουν την υποστήριξη της τράπεζας συνεργασίας τους, η οποία τους παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής».
   
  Με ποιον τρόπο μπορούν να αναπτύξουν διεθνείς εμπορικές σχέσεις;
  «Τα μέλη του TCA μπορούν να ανακαλύψουν ευκαιρίες πέραν των συνόρων τους με τρεις τρόπους: -Πρώτον, μέσω της online προηγμένης μηχανής αναζήτησης με τη χρήση λέξεων-«κλειδιών». Δεύτερον, μέσω ενός αλγόριθμου που χρησιμοποιεί το Trade Club Alliance, ο οποίος συνδέει αυτόματα τα μέλη που έχουν αυξημένες πιθανότητες να συνεργαστούν. Τρίτον, μέσω του μάνατζερ επικοινωνίας που υπάρχει σε κάθε τράπεζα, ο οποίος τους προτείνει συνεργασίες με επιχειρήσεις/πελάτες άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων».
  Υπάρχουν μέχρι στιγμής συμφωνίες συνεργασίας στο πλαίσιο του club;
   «Η Ευρώπη εκπροσωπείται στο Trade Club Alliance κατά 90%, οι μεγάλες αγορές της Αμερικής, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Χιλή, επίσης καλύπτονται. Επιπλέον, σύντομα θα έχουμε εκπροσώπους από τη Νοτιοδυτική και τη Βόρεια Αφρική, ενώ θα ξεκινήσουμε συνεργασίες με χώρες της Ασίας.
  Αυτή τη στιγμή στο Trade Club Alliance συμμετέχουν περισσότερα από 16.000 μέλη-επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις πρώτες τους διεθνείς επαφές μέσω της πλατφόρμας. Με περισσότερες από 5.500 συναντήσεις/συζητήσεις έως σήμερα, επιχειρήσεις από έναν μεγάλο αριθμό κλάδων αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους. Ενδεικτικά αναφέρω τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τα τρόφιμα, την κλωστοϋφαντουργία, τα χημικά και τα καλλυντικά».
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk